Друк

У Новоград-Волинському ліцеї з посиленою військово-фізичною підготовкою відбулася урочиста посвята в ліцеїсти

.

Сьогодні, 13 жовтня 2021 року відбулася урочиста посвята в ліцеїсти першокурсників Новоград-Волинського ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою.

Цього дня на вірність Україні присягнули близько сотні юнаків та дівчат.

Привітати ліцеїстів зі святом прибули заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації Юрій Оханський, голова Новоград-Волинської райдержадміністрації В'ячеслав Авраменко, заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, міський голова Микола Боровець, секретар Новоград-Волинської міської ради Оксана Гвозденко, викладацький колектив ліцею, учні, батьки та громадськість міста.

У своїй промові до курсантів Юрій Оханський зазначив: «Ви не побоялися в такий відповідальний час для нашої країни зробити важливий крок. Я вам за це щиро дякую. Також дякую вашим батькам, які не відмовили вас від цього кроку, розуміючи всю ту відповідальність з якою вам прийдеться зіштовхнутися, коли будете нести службу спочатку в ліцеї, а в подальшому і у вищих навчальних закладах області. Тому зі святом вас, будьте здорові і носіть з честю і гідністю звання ліцеїста”.

А далі настала найхвилюючіша мить дійства – складання присяги та церемонія вручення посвідчень ліцеїстів.

Під час заходу присутні також вшанували пам'ять воїнів, які полягли на Сході України при обороні незалежності нашої держави хвилиною мовчання.

Завершилося свято урочистим проходженням ліцеїстів під музичний супровід оркестру.

Після завершення урочистостей голова Новоград-Волинської райдержадміністрації В’ячеслав Авраменко оглянув локації, які підготували ліцеїсти спільно із 54 окремим розвідувальним батальйоном. Серед них – сучасна військова техніка, новітні зразки зброї, показові заняття з рукопашного бою та радіоперехоплення, польова кухня.

joomlamodniyportal.ru