Друк

Відбулася онлайн-нарада з питань забезпечення належного стану р. Случ та використання субвенції з місцевого бюджету обласного фонду навколишнього природного середовища на здійснення природоохоронних заходів

.

17 червня проведено онлайн-наради з питань забезпечення належного стану р. Случ та використання субвенції з місцевого бюджету обласного фонду навколишнього природного середовища на здійснення природоохоронних заходів під керівництвом заступника голови Житомирської ОДА Віктора Градівського.
Участь в нараді взяли голова Новоград-Волинської районної державної адміністрації В’ячеслав Авраменко, начальник відділу житлово-комунального господарства, архітектури, містобудування, інфраструктури, цивільного захисту населення та оборонної роботи - головний архітектор райдержадміністрації Дмитро Гудзь, міські, селищні та сільські голови територіальних громад.
У ході наради обговорено питання щодо створення комісій по якості води, головам міських, селищних та сільських рад рекомендовано здійснити інвентаризацію очисних споруд, вивчити їх стан, реконструювати та за необхідності збудувати нові.
За результатами лабораторних аналізів в р. Случ підвищений рівень марганцю в 11 разів, тому рекомендовано створити постійні комісії на територіях Баранівської та Новоград-Волинської міських територіальних громад, а також населених пунктів поблизу р. Случ, які будуть виявляти можливі джерела забруднення.
Крім того, представники екологічної інспекції щомісячно беруть проби води, які направляють в лабораторні центри.
За результатами наради учасники прийшли до висновку, що тільки об’єднавши зусилля органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, контролюючих органів можливо розв'язувати проблемні питання з очищення стоків та запобігти забрудненню р. Случ.