Друк

Вакцинація від COVID-19: завтра на Житомирщині розпочнеться щеплення вакциною AstraZeneca-SKBio. ВІДЕО

.

Вчора Житомирська область отримала нову партію вакцин від COVID-19 – 1170 доз вакцини Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech (США спільно з Німеччиною) та 10800 доз вакцини AstraZeneca-SKBio, виробленої SK Bioscience (Південна Корея). 

 

За інформацією Департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА, щеплення вакциною AstraZeneca-SKBio проводитимуть у пунктах щеплення вже з завтрашнього дня, 28 квітня. Протягом цього тижня планують використати 5370 доз.

 

Сьогодні двом мобільним бригадам з вакцинації від COVID-19 видано 246 доз вакцини Comirnaty (Pfizer-BioNTech) для проведення вакцинації персоналу та підопічних Березівського та Довбиського психоневрологічних інтернатів Житомирської обласної ради, яка розпочалася вчора та продовжиться сьогодні. 

 

Нагадаємо, що 23 квітня Україна отримала другу партію вакцин проти COVID-19 в рамках COVAX. ЮНІСЕФ спільно з ВООЗ доставили 367 200 доз вакцини AstraZeneca-SKBio, виробленої SK Bioscience, Південна Корея.

 

Цю партію використають для вакцинації пріоритетних груп та  людей віком 65+.

 

Як зазначив голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики, лікар-імунолог Федір Лапій, вакцини AstraZeneca/Covishield та AstraZeneca-SKBio є ідентичними та взаємозамінними. Люди, які мають першу дозу щеплення Covishield, другу дозу отримають вакциною SkBio.

 

Імунолог наголосив, що вакцину SkBio вводять за тією ж схемою, як і CoviSheldДві дози з інтервалом у 12 тижнів.

 

Нагадаємо, що станом на 27 квітня від COVID-19 у Житомирській області вакциновано 19 746 осіб.