Друк

35-ті роковини Чорнобильської трагедії

.

Чорнобиль – це трагедія, що вчить цінувати життя та робить нас мудрішими…
 
26 квітня в м. Баранівка Новоград-Волинського району відбувся пам’ятний захід з нагоди 35-х роковин Чорнобильської трагедії за участю голови районної державної адміністрації В’ячеслава Авраменка, голови районної ради Артура Загривого, Баранівського міського голови Олександра Мігея, депутата Житомирської обласної ради, генерального директора ПП "Меблева фабрика "Мірт", ПП "Галекс-Агро", ТОВ "АГРОВЕСТ ГРУП" Олександра Ющенка, голови ГО Баранівська спілка «Чорнобиль-94» Валентина Майданюка та жителів громади. Хвилиною мовчання присутні вшанували тих, хто не дожив до теперішніх днів задля збереження майбутніх поколінь, та поклали квіти до пам’ятного знаку «Подвигу тих, хто врятував світ».
Ліквідаторам аварії на Чорнобильській АЕС за мужність, героїзм, силу духу, проявлені при подоланні наслідків трагедії, були вручені почесні грамоти, подяки та медалі Житомирської обласної державної адміністрації та обласної ради, Новоград-Волинської райдержадміністрації та районної ради, Баранівської міської ради.
Окрім того, в цей день в м. Новограді-Волинському відбувся мітинг-реквієм. Зі словами пошани та вдячності до ліквідаторів звернулося керівництво райдержадміністрації, районної та міської ради, обласні депутати та голова міськрайонного громадського об’єднання «Спілка-Чорнобиль» Олександр Гончарук. Посадовці говорили про відповідальність людства за збереження екологічного здоров’я планети, про недопущення у подальшому подібних техногенних катастроф, про самовідданий подвиг героїв-ліквідаторів, про необхідність постійної уваги з боку влади та суспільства до цих людей, а також до їх проблем.
Пам’ять жертв Чорнобиля та Героїв-ліквідаторів, які ціною власного життя захистили майбутнє України, учасники мітингу-реквієму вшанували хвилиною мовчання. Усі бажаючі поклали квіти до пам’ятного знаку жертвам Чорнобильської катастрофи
Також очільники району та міста вручили ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС матеріальну допомогу, грамоти та медалі.
Тож нехай у цей день, день національної скорботи, тяжкі дзвони Чорнобиля відгукнуться у душах кожного з нас співчуттям і милосердям.