Друк

ПРО РОЗГЛЯД ЗВЕРНЕНЬ ГРОМАДЯН ДО РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ЗА 9 МІСЯЦІВ 2021 РОКУ

Протягом 9 місяців 2021 року до Новоград-Волинської районної державної адміністрації надійшло 451 звернення  громадян, що на 189 звернень більше, ніж  за аналогічний період 2020 року. Найбільше звернень надійшло від колишнього Баранівського району – 137, Ємільчинського району – 133 від загальної кількості звернень. Жителі району у зверненнях найбільше порушили питання соціального захисту.

До райдержадміністрації за 9 місяців 2021 року надійшло 7 колективних звернень, що на 5 звернень менше, ніж за такий же період у 2020 році.

Із 451 звернення, які надійшли протягом 9 місяців 2021 року до райдержадміністрації, 159 звернень задоволено, на 233 звернення надано роз’яснення. На контролі перебувають 20 звернень.

Всім заявникам на звернення надаються письмові відповіді у термін відповідно до Закону України «Про звернення громадян».

Звернення громадян забезпечують постійний зв'язок між державою та її громадянином, надають можливість через проблеми окремого заявника бачити проблему суспільства в цілому, а реалізація через звернення конституційних прав і свобод є кроком до зміцнення демократичної правової держави.

Тому робота зі зверненнями громадян у Новоград-Волинській районній державній адміністрації буде й надалі пріоритетною у повсякденній діяльності та спрямованою лише на поліпшення якості розгляду звернень громадян та безумовне виконання вимог законодавства.