Друк

День українського добровольця

.

14 березня згідно постанови Верховної Ради України №1822-VIII від 17 січня 2017 року в Україні відзначається День українського добровольця. Подвиг учасників добровольчих формувань є символом справжньої мужності та героїзму людей, які стали на захист України, її незалежності, суверенітету і територіальної цілісності. Саме у березні 2014 року, добровольці з Самооброни Майдану прибули на полігон у селище Нові Петрівці під Києвом для проходження військової підготовки. Так, було сформовано Перший добровольчий батальйон Національної гвардії.
Згодом, майже через місяць, 13 квітня 2014 року, Рада національної безпеки та оборони України оголосила про проведення антитерористичної операції у східних регіонах України.
Першими в зону воєнного конфлікту вирушили добровольчі батальйони та формування. Завдячуючи їхнім зусиллям вдалось не допустити швидкого просування ворога по українській землі. Наразі на фронтах неоголошеної війни українські патріоти роблять усе можливе для забезпечення надійної оборони, недоторканності та територіальної цілісності української держави.
Я схиляю голову перед світлою пам’яттю тих героїв-добровольців, яким не судилося повернутися до рідних домівок. Вони завжди залишаться в наших серцях. Вічна їм пам'ять!
Від усієї Новоград-Волинської районної державної адміністрації висловлюю глибоку подяку всім жителям міста та району, хто ніс і несе військову службу в зоні АТО/ООС, захищаючи українську землю, ризикуючи здоров’ям та життям. Ваша стійкість, витримка та самовіддане служіння українському народу гідне для наслідування прийдешніми поколіннями.
Слава Україні!
 
З повагою.
Голова районної державної адміністрації.
Сергій Литвинчук.