Друк

28 жовтня – День вигнання нацистських окупантів із України

.

Дорогі ветерани Другої світової війни, воїни - визволителі, працівники фронту і тилу, вдови та діти війни, жителі району! У цей день, 71-рік тому українська земля була остаточно звільнена від нацистських загарбників.

Всі ми, старі й молоді, пишаємося подвигом визволителів нашої країни. Пам'ять про цей подвиг ми маємо берегти та передавати нашим дітям і онукам.
З Україною пов'язані основні події найстрашнішого в історії людства воєнного протистояння. Саме тут вирішувалася подальша доля війни в Європі, доля Перемоги.
Страшні випробування випали на долю вашого покоління. Нищівний вал бойових дій двічі прокотився українськими землями, не оминувши жодного міста, містечка, села. Протягом 1225 трагічних днів і ночей Україна була ареною смертельних битв.
Стільки, скільки сходитиме сонце над Україною, стільки світло героїзму тих, хто воював на фронтах, кував Перемогу в тилу або переживав весь тягар фашистської окупації житиме в пам'яті поколінь. Ви - наша опора й підтримка в усіх починаннях, незмінні помічники, близькі й дорогі серцю люди. Ми вчимося у вас вірити в краще й своєю працею втілювати мрію в реальність.
Для нас ви - символ стійкості й оптимізму, любові до рідної землі й служіння народу. Ваш героїчний шлях - це невичерпне джерело нашого натхнення, сили духу й віри в щасливе майбутнє Української держави. Досвід боротьби із нацизмом вчить, що війна завжди закінчується у столиці агресора. Тож хай завжди на вільній українській землі будуть мир і згода.
Слава ветеранам, всім тим, хто боронив Батьківщину від страшного ворога, хто відвойовував українські землі, жертвуючи своєю кров'ю і життям заради майбутнього!
Вічна пам'ять усім, хто поліг за звільнення української землі, й тим, хто загинув на окупованій території, в концтаборах та нацистських катівнях.
Зі святом Вас, наші визволителі!

                Голова районної                               Заступник голови районної ради
                державної адміністрації

                Володимир Михнюк                         Дмитро Рудницький