Друк

3 січня - 70 річниця визволення Новоград-Волинщини від німецько-фашистських загарбників

.

Шановні співвітчизники! Дорогі ветерани, визволителі Новоград-Волинського краю!

Минає 70 років як наш край, наша Новоград-Волинщина звільнилася від чотирьохлітньої фашистської окупації.

За чотири роки війни ми заплатили за свою свободу, за право жити на своїй землі більше ніж 40 тисячами життів наших краян. Це надзвичайно висока плата, щоб жити вільно на своїй незалежній землі. Спливають роки і десятиріччя, проте ми завжди з глибокою шаною пам’ятатимемо про мужність та героїзм славних воїнів-переможців у найбільшій і найжахливішій в історії людства війні. Святою і незгасною залишається для усіх нас пам’ять про подвиги бійців І Українського фронту, які на початку січня незабутнього 1944 року визволили Новоград-Волинщину.

В боях за визволення нашого краю особливо відзначились війська генерала-лейтенанта Пухова, генерал-майора Кирюхіна і танкісти генерал-майора Анікушкина. Вісьмом частинам та з’єднанням за мужність і відвагу в бою було присвоєно назву «Новоград-Волинських», а 140-а стрілецька Новгород-Сіверська дивізія була нагороджена орденом Червоного Прапора.

У цей святковий день ми віддаємо данину пам’яті та любові визволителям рідної землі. Відомо, що майже кожна родина втратила на війні своїх синів і дочок, братів, чоловіків. Доземний уклін і безмежна шана колишнім воїнам за все, що їм довелося пережити, винести і звершити.

Рідна земля завжди пам’ятатиме про великий подвиг українського воїна.

Вічна слава переможцям!
З повагою
Голова районної                                                     Голова районної ради                               
державної адміністрації
С.І. Лавренюк                                                          Ф.В. Весельський