Друк

14 грудня – День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

.

Шановні ліквідатори аварії на Чорнобильській атомній електростанції!

Жахливі події 1986 року ніколи не зітруться з пам'яті ні сучасних, ні наступних поколінь. Ця катастрофа є болем для всієї України.

І тепер не лише в квітневий день 26 числа, а і в грудні вже стало доброю традицією вшановувати пам'ять тих, хто пожертвував своїм життям, захищаючи нас від атомного лиха. Адже саме в цей день, 14 грудня, було завершено будівництво саркофагу Чорнобильської АЕС.

Минули роки, та в наших серцях досі звучить відлуння тих трагічних подій. Ми ніколи не забудемо про самопожертву героїв, які пройшли через усі кола ядерного пекла задля збереження життя і здоров'я прийдешніх поколінь.

Жителі Новоград-Волинського краю також брали участь в ліквідації наслідків найбільшої екологічної аварії ХХ століття, відроджували до нового життя обпалену радіацією землю. Слова безмежної вдячності мужнім людям, які ціною власного здоров’я та життя запобігли наймасштабнішій катастрофі в історії людства, звучать звідусіль.

Завдяки вашому героїзму ми маємо сьогодні можливість спостерігати навколишню природну красу, бачити як ростуть наші діти й онуки. Завдяки вам ми живемо, насолоджуємося життям та мріємо про щасливе майбутнє. На жаль, більшості їх вже немає з нами, проте подвиг їх живе у пам’яті наших громадян.

Низький уклін вам за вашу мужність, за ваш подвиг. Нехай Господь пошле вам здоров’я, сили, нехай у ваших родинах панує мир та злагода. Успіхів вам у всіх ваших справах.

А загиблим  та померлим від ран та хвороб – вічная пам’ять!

З повагою –
Голова районної                                          Голова районної ради
державної адміністрації
Сергій Лавренюк                                          Франц Весельський