Друк

3 грудня — Міжнародний день інвалідів

.

Дорогі ветерани, інваліди, люди з обмеженими фізичними можливостями!

3 грудня під егідою Організації Об’єднаних Націй відзначається Міжнародний день інвалідів.

 Це ще один привід, аби нагадати громаді, що уважне, милосердне ставлення до інвалідів, а також людей похилого віку та дітей – це ознака цивілізованості та високої культури суспільства.

Усунення бар'єрів на шляху до самореалізації осіб з особливими потребами, їх духовного та культурного зростання, гарантування доступу до гідної освіти і робочих місць на сьогодні є одним із пріоритетних напрямів соціальної політики держави.

Реалізація нових соціальних ініціатив Президента України сприятиме інтеграції таких людей у сучасне суспільство, забезпеченню підтримки їх сімей.

Урядом України розроблено комплекс заходів, спрямований на формування дієвої системи соціального захисту та покращення матеріального становища цієї категорії громадян. Активно працюють й громадські об’єднання, відділення Фонду соціального захисту інвалідів, які постійно вишукують можливості для допомоги своїм підопічним у належній організації праці, життя та побуту.

Не залишається осторонь розв’язання проблем інвалідів нашого району. Упродовж кількох років активно проводиться Всеукраїнська благодійна акція "Милосердя", що об’єднує людей доброї волі у щирому прагненні допомогти ближньому.

Від імені районної державної адміністрації та районної ради висловлюємо щиру вдячність усім краянам, які активно долучилися до благородної справи, зробивши і свій посильний внесок у поліпшення матеріального становища тих, хто цього вкрай потребує.

Бажаємо людям з обмеженими фізичними можливостями витримки, мужності, оптимізму, можливості втілити в реальності ваші плани та задуми. Не впадайте у відчай, давайте про себе знати. Навколо дуже багато добросердечних щирих людей. Полегшення вам і в цей день, і на щодень.

Голова районної                                          Голова районної ради
державної адміністрації
Сергій Лавренюк                                          Франц Весельський