Друк

#Велике_будівництво. Це дуже відповідальна Програма і ми маємо реалізувати її на високому рівні, – Олексій Чернишов на Житомирщині.

.

Сьогодні, 14 серпня, у Житомирській області з робочою поїздкою перебуває Міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов. 

Зокрема у рамках поїздки Міністр планує ознайомитися з реалізацією на Житомирщині національного проєкту «Велике будівництво», ініційованого Президентом України Володимиром Зеленським.

Так, Олексій Чернишов спільно з головою ОДА Віталієм Бунечком та заступницею голови ОДА Наталією Остапченко уже перевірили, як тривають будівельні роботи у дошкільному навчальному закладі № 32 м. Житомира та у будинку фізкультури «Авангард» у м. Житомирі.

 

 

«Це дуже відповідальна Програма і ми маємо реалізувати її на високому рівні. Держава фінансує наперед виконання всіх об’єктів «Великого будівництва», а регіони в свою чергу мають своєчасно освоювати кошти для виконання всіх об’єктів у заплановані терміни», – зазначив Олексій Чернишов.

Нагадуємо, що у рамках робочої поїздки у Житомирській облдержадміністрації відбудеться спільний пресбрифінг Олексія Чернишова та Віталія Бунечка, який можна буде дивитися онлайн на сторінці ОДА у FacebookПочаток о 13.30.

#Велике_будівництво

Довідково. За програмою “Велике будівництво” у Житомирській області планується побудувати 11 шкіл, 6 садочків та 6 стадіонів/об’єктів спорту (об’єкти 5/5/5).

Усі 11 шкіл є перехідними об’єктами. Наразі роботи завершені на 1 об’єкті – Високівській гімназії. Майже виконані роботи ще на 6 об’єктах: Миропільська гімназія, Грозинська гімназія, Квітнева ЗОШ, Андрушківська ЗОШ, Словечанська ЗОШ, Хажинська ЗОШ. Активно проводиться капітальний ремонт Пулинської ЗОШ. Після завершення тендерних торгів відновилися будівельні роботи в Олевській гімназії. Усі об’єкти фінансуються з державного бюджету у співфінансуванні з місцевим бюджетом.

З 6 дитячих садочків 4 є перехідними, а 2 відібрано за результатами конкурсного відбору ДФРР у 2020 році. Наразі роботи ведуться на усіх 6 об’єктах: ДНЗ “Калинка ” у смт Червоному Андрушівського району, ДНЗ у смт Чоповичі Малинського району, садочок №32 у м.Житомирі, ДНЗ “Малятко” у с.Станишівці Житомирського району, ДНЗ “Білочка” у смт Іршанську Хорошівського району, ДНЗ “Джерельце” у с.Зарічани Житомирського району. 5 ДНЗ фінансується з ДФРР, 1 (ДНЗ у с.Зарічани) – за кошти місцевого бюджету.

З-поміж 6 об’єктів спорту 4 – перехідні та 2 відібрано за результатами конкурсного відбору ДФРР у 2020 році. Наразі роботи ведуться на усіх 6 об’єктах (спорткомплекс “Динамо” у м.Радомишлі, стадіон “Спартак” у м.Житомирі, будинок фізкультури “Авангард” у м.Житомирі, майновий комплекс КЗ “Житомирський-інтернат для обдарованих дітей” у м.Житомирі, стадіон у м.Чуднові та спортивний майданчик у с.Кирдани Овруцького району). 5 об’єктів спорту фінансується з ДФРР, 1 (ліцей-інтернат) – за кошти освітньої субвенції.