Друк

Велике будівництво на Житомирщині: Олександр Кубраков та Наталія Остапченко проінспектували реконструкцію М-06

.

Сьогодні, 14 травня, на Житомирщині з робочою поїздкою перебував голова Державного агентства автомобільних доріг України Олександр Кубраков. Він разом із заступницею голови Житомирської ОДА Наталією Остапченко проінспектували хід реконструкції північного обходу Житомира М-06. Зокрема, звернули увагу на темпи виконання робіт, поспілкувалися з представниками китайської компанії, яка виконує реконструкцію.

«Відвідав реконструкцію обходу Житомира на М-06. Якщо коротко – підрядником виконані роботи на 43%, а контракт спливає в цьому році. Для втілення амбітних планів «Великого будівництва» потребуємо потужніших темпів», – наголошує Олександр Кубраков.

Реконструкція Північної об’їзної Житомира реалізується в рамках спільного проєкту Укравтодору і ЄБРР та ЄІБ. Підрядна організація, компанія Sinohydro Corporation має контракт з Укравтодором з листопада 2017 року. Роботи ведуться з червня 2018. Строк реалізації контракту: 2018 ‒ 2020. Протяжність ділянки, де здійснюється реконструкція, 22 км. Проєктом передбачено доведення ділянки автодороги до І-б технічної категорії.

Наталія Остапченко зазначила, що на Житомирщині цього року в рамках «Великого будівництва» виконають ремонт 196,3 км доріг, з яких 145,7 км – дороги місцевого значення та 50,6 км – дороги державного значення. На ці цілі в області передбачено 1 млрд 942,7 млн грн.

«Якісно змінений підхід до ремонту доріг, адже всі зусилля спрямовуються на капітальну реконструкцію, а не просто виконання ямкового ремонту. Реконструкція ділянки дороги М-06 Північний обхід – це один із наймасштабніших проєктів «Великого будівництва» в області», – наголошує заступниця голови ОДА.

За інформацією Олександра Кубракова, підрядник мобілізував 100% штату персоналу для виконання ремонтних робіт на автомобільній Північному об’їзді. Наразі відповідно до контракту підрядником виконано робіт на 43%, з них 75% готових дорожніх робіт, 37% – будівництво шляхопроводів, 16,7% перенесення комунікацій.

Представник китайської компанії Sinohydro запевняє, що вони докладуть максимуму зусиль для вчасного завершення проєкту. Найбільше робіт у компанії на сьогодні залишається на ділянці дороги протяжністю 7 км, де мають влаштувати бетонне покриття.

joomlamodniyportal.ru