Друк

Велике будівництво на Житомирщині: у 2021 році розпочато роботи зі створення інфекційного відділення у селі Гуйва

.

Як повідомляє Департамент регіонального розвитку Житомирської ОДА, три об’єкта, реалізацію яких розпочато цьогоріч у рамках програми Президента «Велике будівництво», є перехідними на 2022 рік. Йдеться про:

 

 

капітальний ремонт басейну в Бердичеві;

 

реконструкцію майнового комплексу стадіону «Колос» в Олевську;

 

реконструкцію лікувального корпусу обласного протитуберкульозного диспансеру під інфекційне відділення у селі Гуйва Житомирського району.

 

Останній об’єкт є особливо важливим для області. Ідея реалізації проєкту виникла у зв’язку із поширенням захворюваності на COVID-19 та нестачею спеціалізованих інфекційних відділень для госпіталізації хворих на коронавірусну інфекцію.

 

Реалізація проєкту дозволить створити нове сучасне інфекційне відділення, розраховане на 40 пацієнтів. Забезпечити його новим обладнанням, лікувальною та діагностичною апаратурою, створити безпечні умови для лікування інфекційних хворих.

 

Проєктом також передбачається увесь комплекс заходів із підвищення енергоефективності будівлі (утеплення фасадів, підвалів, горища, заміна покрівлі, віконних та дверних блоків). Крім того, будуть оновлені усі інженерні мережі, устаткування та сантехніка.

 

У плані благоустрою передбачається спеціальний майданчик для дезінфекції транспортних засобів приймального відділення, а також майданчик для кисневого пункту. В обов’язковому порядку враховано норми для доступу осіб з обмеженими фізичними можливостями.

 

На сьогодні виконано усі демонтажні роботи, переплановано внутрішні приміщення, утеплено дах та влаштовано нову покрівлю, виконано розводку внутрішніх інженерних мереж, влаштовано ганки та пандуси, майданчик для кисневої станції. Будівля утеплена, усі фасади готові до фарбування.

 

Роботи виконуються активними темпами. Наразі продовжуються роботи з опорядження внутрішніх приміщень.

 

Нагадаємо, що завдяки президентській програмі “Велике будівництво” відтепер жителі Житомирської області отримуватимуть якісні медпослуги у реконструйованому приміщенні онкологічного диспансеру.

 

Також у 2021 році відновлено сто кілометрів доріг загального користування державного значення в Житомирській області.

 

Довідково. Загальна кошторисна вартість проєкту 48,0 млн грн. Реконструкцію заплановано виконати за  2 роки. Протягом 2021 року профінансовано 32,8 млн грн, з яких 29,5 млн грн – із державного фонду регіонального розвитку, 3,3 млн грн – з обласного бюджету.