Друк

Велике будівництво на Житомирщині: Наталія Остапченко взяла участь у відкритті амбулаторії у Сінгурах. ВІДЕО

.

Сьогодні, 17 грудня, у селі Сінгури Житомирського району відбулися урочистості з нагоди відкриття амбулаторії на 1-2 лікаря, участь у яких взяла перша заступниця голови Житомирської ОДА Наталія Остапченко. Також до заходу долучилися директорка Департаменту регіонального розвитку облдержадміністрації Інна Хоменко, керівництво Житомирського району, Новогуйвинської громади та громадськість.

 

 

«Надзвичайно приємно відкривати нову сучасну амбулаторію напередодні новорічних свят. Заклад сімейної медицини у Сінгурах — це приклад ефективної роботи програми Президента України “Велике будівництво”, завдяки якій жителі Новогуйвинської громади будуть отримувати кваліфіковану медичну допомогу у ще більш зручних умовах», — сказала Наталія Остапченко.

Будівництво амбулаторії у селі Сінгури здійснено в рамках президентської програми «Велике будівництво». Відповідно до спільного брендбуку Мінрегіону та МОЗ будівля має загальну площу 320,0 м кв та містить 2 кабінети лікаря, кабінет щеплень, процедурну, перев’язочну, оглядову, кімнати для персоналу, зони очікування, кімнату здоров’я, лекторій, дитячий куточок та інші приміщення.

 

Амбулаторія буде обслуговувати 4 139 осіб населення Новогуйвинської громади, зокрема із сіл Сінгури, Волиця, Пряжів, Озерянка, Рожки, Павленківка, Вишневе.

 

Крім того, для амбулаторії придбане та встановлене медичне обладнання, а для персоналу медичного закладу – службовий автомобіль марки «Рено Дастер».

 

Нагадаємо, що на черговій 8-й сесії Житомирської обласної ради депутатським корпусом у повному складі було прийнято бюджет області на 2022 рік, яким передбачено 3,5 млрд грн для реалізації на Житомирщині проєктів державних програм, серед яких і «Велике будівництво».