Друк

ОДНА З ПРИЧИН АВАРІЙНОСТІ НА ДОРОГАХ - КРАДІЖКИ ТА ПОШКОДЖЕННЯ ЗАСОБІВ ОРГАНІЗАЦІЇ ДОРОЖНЬОГО РУХУ

.

Викрадені або пошкоджені внаслідок дорожньо-транспортних пригод дорожні знаки, елементи облаштування доріг, стовпчики та огорожа  інформують користувачів доріг про обмеження максимальної швидкості, напрямки повороту, кінець додаткової смуги, примикання другорядної дороги, пішохідний перехід та кілометрові покажчики.

 

Районна державна адміністрація  закликає користувачів доріг не вчиняти актів вандалізму на автошляхах, відповідально та бережно ставитися до державного майна, адже від наявності знаків та інших видів дорожнього обладнання залежить не лише безпека руху автомобілістів та пішоходів, а деколи навіть життя. До прикладу 04.08.2020 року було встановлено дорожні знаки перед залізничним переїздом на автомобільний дорозі Новоград-Волинський – Сусли станом на 05.08.2020 було вчинено акт вандалізму, а саме крадіжку попереджувального дорожнього знаку.

До відома: за ст. 185, частини 1 Кримінального кодексу України (таємне викрадення чужого майна (крадіжка), карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або позбавленням волі на строк до трьох років;

Ст. 139 Кодексу України про Адміністративні правопорушення, пошкодження автомобільних доріг, вулиць, дорожніх споруд, залізничних переїздів і технічних засобів регулювання дорожнього руху, створення перешкод для руху та невжиття необхідних заходів щодо їх усунення, самовільне знімання, закриття чи встановлення технічних засобів регулювання дорожнього руху, забруднення дорожнього покриття, а також ряду інших моментів, тягнуть за собою відповідальність – накладення штрафу на громадян у розмірі від двадцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або ж у вигляді громадських робіт на строк від тридцяти до сорока годин.

У разі виявлення фактів крадіжок дорожніх знаків просимо вас терміново повідомляти правоохоронні органи.

Лише спільними зусиллями ми зможемо забезпечити безпечний і комфортний рух автодорогами району та зберегти державне майно.

 

ВИКРАДАЮЧИ ДОРОЖНІЙ ЗНАК – СТАЄШ СПІВУЧАСНИКОМ ВБИСТАВ ЛЮДИНИ НА ДОРОЗІ