Друк

У Новоград-Волинському водій, щоб уникнути штрафу на суму 170 грн. за адмінпорушення, надав патрульному хабар, за що засуджений до штрафу на суму 8500 грн.

.

 Новоград-Волинською місцевою прокуратурою здійснено підтримання публічного обвинувачення у кримінальному провадженні щодо пропозиції та надання місцевим жителем неправомірної вигоди патрульному поліцейському за не притягнення до адміністративної відповідальності.

 

Вироком Новоград-Волинського міськрайонного суду особу визнано винним у скоєнні злочину за ч. 1 ст. 369 КК України та призначено покарання у виді штрафу на суму 8500 грн.

Інцидент, який закінчився для 27-річного місцевого жителя  кримінальним провадженням, стався у березні цього року у Новоград-Волинському. Перебуваючи за кермом власного автомобіля та рухаючись на околиці міста, водій порушив правила дорожнього руху, оскільки не був пристебнутий ременем безпеки.

У зв’язку з цим його зупинив патрульний поліцейський, який при перевірці документів виявив ще одне порушення – незареєстроване належним чином газобалонне переобладнання автомобіля.

Відповідно, щодо виявлених правопорушень патрульний розпочав складати адміністративний протокол за ч.ч. 5, 6, ст. 121 КУпАП про притягнення водія до адміністративної відповідальності (передбачено застосування штрафу на суму 170 грн).

Однак водій, щоб «залагодити» інцидент та уникнути адмінвідповідальності, запропонував та надав службовій особі неправомірну вигоду у розмірі 200 грн, залишивши купюру у патрульному автомобілі.

Такі дії порушника були кваліфіковані вже за Кримінальним кодексом України.

Прокурор місцевої прокуратури                                     

І. Мельник