Друк

НА ЗВЯГЕЛЬЩИНІ ПОЛІЦІЯ ЗАТРИМАЛА КАВАЛЕРА-ШАХРАЯ

.

Правоохоронці викрили чоловіка, який обікрав свою подругу та намагався отримати кредит за її документами. Розпочато кримінальне провадження.

До чергової частини Новоград-Волинського відділу поліції звернулася 24-річна жителька смт. Городниця Новоград-Волинського району. Дівчина повідомила, що після гостин її товариша вона виявила відсутність свого паспорта громадянки України, картки платника податків, та мобільного телефона, вартістю 600 гривень. Також заявниця зазначила, що гість, йшовши, попросив інший її мобільний телефон марки НТС, вартістю понад 8000 гривень аби подзвонити у справах, та зник.

Довірлива подруга чекала на повернення свого товариша два дні, однак той так і не повернувся.

Детально опитавши потерпілу та отримавши всю необхідну інформацію поліцейські негайно розпочали розшук підозрюваного.

Вже за декілька годин, злодійкуватого залицяльника було затримано. Той намагався отримати грошовий кредит на ім'я потерпілої у одному з ломбардів райцентру. Злодій надав співробітнику установи усі відповідні документи, переконуючи кредитора в тому, що сторона позичальника, тобто власниця документів, попросила його у такій послузі, оскільки з вагомих причин не змогла самостійно приїхати до міста.

У такій готівковій операції чоловікові було відмовлено. Сумлінний персонал закладу, у свою чергу, повідомив до поліції про цей випадок, що значно допомогло правоохоронцям звузити територію пошуку.

Затриманим виявився, раніше засуджений за крадіжки та шахрайства, 33-річний односелець потерпілої. Чоловік зізнався у своєму злочині та розповів, що увійшовши в довіру до дівчини, скористався моментом та обікрав. Після чого негайно поїхав до райцентру де продав обидва засоби зв'язку та намагався отримати грошовий кредит за викраденими документами.

Як повідомив начальник Новоград-Волинського відділу поліції Юрій Кононенко, нині триває досудове розслідування проваджень, розпочатих за ч.1 ст.185 (Крадіжка) та ч.1 ст.190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України, чоловікові загрожує до 6 років ув'язнення.

Новоград-Волинський ВП
ГУНП в Житомирській області