Друк

Щоб Ваші діти не стали жертвою злочину

.

Шановні батьки!

Пояснюйте дітям, як необхідно їм себе поводити при зустрічі зі злодієм, шахраєм, грабіжником?

На превеликий жаль не мало є ще недобрих та підступних людей, які шукають нагоди скористатися як Вашою довірою  так і довірою Ваших дітей з невеликим життєвим досвідом для своїх корисних цілей. Тому уважно прочитайте і запам’ятайте наші поради, і тоді  Ви зможете їх перехитрити самі та вберегти від таких випадків своїх дітей!

 

Якщо Ви пішли у невідкладних справах, а дитина залишилася вдома одна. По-перше, надійно закрийте двері та поясніть дитині, що Ви не надовго, і щоб двері вона нікому не відчиняла, якщо хтось постукає в двері та запитає, де дорослі, то необхідно щоб діти відповідали, що дорослі відпочивають або зайняті. Таку ж відповідь діти можуть давати, коли розмовляють з незнайомими людьми по телефону, що батьки відпочивають або зайняті, на вимогу незнайомих людей запросити батьків до телефону, чи спробу дізнатися, де вони, коли повернуться з роботи? Також поясніть дитині, що вона повинна дізнатися, хто телефонує, кому і коли батьки повинні передзвонити, та запевнити незнайому особу, що тато (мама) зробить це у найближчий час.

Не дозволяйте своїм дітям ні під яким приводом запрошувати додому незнайомих хлопців та дівчат у вашу відсутність, чи таких з якими вони достатньо незнайомі, не дозволяйте своїм дітям залишатися на ніч в незнайомих Вам осіб, чи не залишайте в себе на ніч дітей, які Вам пояснюють, що їм дозволяють батьки, перевірте цю інформацію, можливо цих дітей вже шукають батьки чи інші законні представники дитини. Батьки взагалі мають знати коло знайомих та друзів своїх дітей, їх контактні телефони та контактні телефони їх батьків.

У Вашу відсутність не дозволяйте дітям йти гратися на вулицю за запрошенням друзів, якщо ж дозволяєте, то навчайте їх елементарним правилам безпеки, щоб вони щільно закрили балкон, двері, кватирки, вимикали всі електричні прибори  і вже  тоді вперед! Виходячи з дому, не залишали ключі від квартири під килимком, у поштовій скриньці чи інших місцях, як правило, добре відомих зловмисникам, потурбуйтеся про те, щоб ключ був надійно закріплений на мотузці та мотузку можна було б  закріпити на одязі, чи діти б знали, що ключ необхідно ложити в карман та карман одягу застібати.

Навчайте дітей не вихвалятися перед товаришами тим, що у вашій квартирі є цінні речі, а взагалі бажано щоб діти не знали де у Вас зберігаються цінні речі.

                  Не давайте дітям носити з собою великі суми грошей у кишені, а якщо даєте такі гроші, то навчайте їх щоб вони не розповідали про це стороннім людям та надійним чином їх зберігали.

У разі переслідування Ваших дітей незнайомими особами, розкажіть та поясніть їм щоб вони зайшли до найближчого магазину, іншої установи та попросили допомоги у дорослої особи, чи попросили б дорослу особу провести їх додому.

Дівчаткам особливо необхідно пояснювати, що вони не повинні стояти біля автомобіля, що зупинився поруч, а тим більше сідати до нього.

Пояснюйте дітям, що б вони не приймали запрошення незнайомців послухати музику, переглянути відеофільм, подивитися на цуценят або кошенят, що їм подарують мобільний телефон, дозволять погратися на комп’ютері в ігри (пропозиції можуть бути які завгодно!), що в таких випадках вони повинні порадитися з батьками чи знайомими дорослими, які мають їм дозволити або ж заперечити, чи з»ясувати хто пропонує чи запрошує.      

Пам’ятайте, що б не сталося з тобою чи твоїми близькими, звертайся до міліції за телефоном «102 чи 5-22-25 чергової частини Новоград-Волинського ВП ГУНП в Житомирській області»