Друк

У Несолонській школі відкрито меморіальні дошки

Напередодні Дня закінчення Другої світової війни, 6 травня, у Несолонській загальноосвітній школі вшанували пам'ять загиблих героїв на війні та загиблих учасників АТО.

На знак глибокої вдячності відвазі, силі духу і стійкості воїнів – учителів Несолонської загальноосвітньої школи, що загинули у роки Другої світової війни, та випускника школи, що загинув 13 травня 2014 року під час виконання свого військового обов'язку, відстоюючи волю і свободу рідної держави, Володимира Вікторовича Котвіцького 6 травня 2016 року у селі Несолонь урочисто відкрито меморіальні дошки героям.

Пам'ятні знаки встановлені за ініціативи педагогічного та учнівського колективу школи, а також бувшого учня школи Якименка Анатолія Тодосовича, з матеріальної підтримки якого і виготовлені гранітні дошки.

Низький уклін та слова глибокої вдячності усім, хто у грізні роки Другої світової війни боронив наш край від ворога. На жаль, ідуть у вічність свідки страшних подій тієї війни. На території Несолонської територіальної громади залишився в живих лише один ветеран, учасник бойових дій – Повторейко Павло Федотович, який був присутній на заході.

Минув 71 рік, коли прогриміли залпи переможного салюту. І знову, через багато років, наша країна в небезпеці. Тепер довелося взяти у руки зброю онукам і правнукам тих, хто так наближав перемогу у 1945 році. Із 18 молодих чоловіків Несолонської територіальної громади, які стали на захист Вітчизни у 2014 році, не повернувся до рідної домівки житель села Теснівка Ярослав Олександрович Остапчук.

Чимало зворушливих слів було сказано цього дня і головою районної державної адміністрації В.В. Михнюком, і головою районної ради Д.В. Рудницьким, і директором Несолонської загальноосвітньої школи М.В. Чечетом, і заслуженим працівником освіти України, директором цієї школи попередніх років П.О. Молодецьким, і класним керівником загиблого Володимира Котвіцького М.М. Мулярець, і Несолонським сільським головою Т.Я. Ковальчук. Таміла Яківна не обійшла увагою жодного із тих жителів сіл Несолонь та Теснівка, хто зі зброєю в руках захищав і захищає незалежність нашої держави, вручивши їм подарунки від територіальної громади. Отримала такий подарунок і вдова загиблого Ярослава Остапчука Лілія Остапчук.

Освячення пам'ятних дощок воїнам, які віддали своє життя заради миру в державі, Котвіцькому Володимиру Вікторовичу, Погребняку Прокопу Михайловичу, Власюку Тимофію Тимофійовича, Порожньому Івану Олексійовичу, Семенченку Олексію Олексійовичу, Стракану Михайлу Васильовичу провів настоятель місцевого храму отець Іван.

 

Скільки б років не відходило у вічність, але людська пам'ять буде берегти в своїх глибинах те, що змушує серце не лише озватися радістю, а й здригнутися від невимовного болю співчуття до тих, чиє життя було коротке, обірване чи осиротіле.

Пам'ять про загиблих воїнів вічна, як їхня юність, як їхня недоспівана пісня, як їхня остання дорога, по якій йшли вони у бій. Про те, що пам'ятатимуть про полеглих захисників Вітчизни, нагадуватимуть гранітні дошки, встановлені на їх честь на фасаді школи.

 

Нехай же буде світлою пам'ять про усіх тих, хто віддав своє життя за врятування рідного краю, увійшовши в безсмертя. Вічна пам'ять загиблим героям!

 

Матеріал підготувала
спеціаліст відділу культури
Надія Ткачук

Фото Тетяни Дьоміної

joomlamodniyportal.ru