Друк

Біль, що проймає кожного з нас

В 30 роковини з дня катастрофи на Чорнобильській АЕС в Палаці культури ім. Лесі Українки відбувся вечір-реквієм присвячений усім ліквідаторам та постраждалим від трагедії.

Керівництво міста та району прийшло віддати шану усім тим, хто так мужньо та самовіддано боролися із наслідками наймасштабнішої в історії рукотворної техногенної катастрофи, що спіткала людство 30 років тому.

У своїй промові міський голова Віктор Весельський згадав, що йому особисто довелося двічі бувати в зоні відчуження, і ті емоції, той жах, що він відчув там, не передати жодними словами.

«Від тієї трагічної весни минуло уже тридцять років, здається так давно це було, але ще й досі ми втрачаємо тих хто не побоявся, хто пішов боротися з страшною трагедією, тих хто отримав у ті страшні дні величезну дозу радіаційного опромінення. Ми усі низько вклоняємося ліквідаторам, що живуть поруч з нами, та пронесли через життя той біль який принесла їм весна 86-го року.
Зараз нам усім дуже необхідно зберегти цю пам'ять, аби нове покоління з року в рік віддавало гідну шану нашим захисникам від невидимого зла.», - зазначив голова районної ради Дмитро Рудницький та від свого імені та від імені голови райдержадміністрації Володимира Михнюка вручив подяки усім ліквідаторам та вдовам ліквідаторів.

У цей пам'ятний день відзнаки отримали:
Соя Андрій Федорович - ліквідатор І категорії;
Гаврилов Володимир Михайлович - ліквідатор ІІ категорії;
Вознюк Валентина Федорівна – вдова;
Пашковська Ольга Андріївна – вдова.

Усім ліквідаторам, що проявили безмежну мужність, та пройшли пекло страшної трагедії людства, Дмитро Вікторович побажав міцного здоров'я, терпіння, затишку та довгих років життя.

Голова міськрайонної спілки Чорнобильців Ярослав Співак представив презентацію, в якій познайомив нас з усіма тими відчайдухами, що працювали в ту злощасну ніч, які кинулися першими в самий епіцентр катастрофи та до останнього виконували свою роботу.

Символічні номери подарували усім присутнім вокальні та танцювальні колективи, які стали окрасою вечора.

Пам'ять - єдина винагорода, данина, що кожного року ми приносимо тим хто поклав борючись з трагедією своє життя та здоров'я.

Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

joomlamodniyportal.ru