Друк

ВІТАЛИ З РІЗДВОМ ХРИСТОВИМ, СПІВАЛИ РІЗДВЯНІ ПІСНІ

.

Аматорський колектив «Чарівниці» із с. Пилиповичі під керівництвом заслуженого працівника культури Валерія Примака завітали до районної державної адміністрації, де привітали з Новим роком та Різдвом Христовим керівництво району, працівників структурних підрозділів районної державної адміністрації та районної ради. Колядки, щедрівки та новорічні пісні-віншування народження Сина Божого звучали із вуст співочих талантів нашого краю. 

 

Підбиваючи підсумки року, що минув, голова районної державної адміністрації С.І. Лавренюк, сказав, що 2011 рік став роком змін в політичних та соціально-економічних сферах і напрямах, у впровадженні нових соціально-значущих проектів. Він також акцентував увагу на основних напрямках розвитку району у новому році. Серед них – питання освоєння коштів державної субвенції у сумі 15 млн. грн.., виділених з Державного бюджету нашому району на 2012 рік завдяки Голові Верховної Ради України В.М. Литвину, поліпшення інвестиційної привабливості району та залучення інвесторів, як іноземних, так і вітчизняних, створення нових галузевих підприємств, продовження газифікації населених пунктів, реконструкції систем теплозабезпечення, встановлення вуличного освітлення, продовження роботи по відновленню роботи дитсадків, проведення ремонтів шкіл, лікарень, закладів культури, доріг, створення належних умов щодо незахищених верств населення району та їх соціального забезпечення тощо. «Ці та інші питання виконавчі органи зможуть розв'язувати тільки у тісній співпраці з сільськими, селищними громадами та органами місцевої влади», - сказав Сергій Іванович.

Очільником району було відмічено, що із 17 млн. грн.. коштів державної субвенції, котрі були виділені на соціально-економічний розвиток нашого району у минулому році, залишилось невикористаними всього 120 тис. грн.. І це питання не залежало від рішень районної влади, про що Сергій Іванович буде звітувати перед керівництвом області.

Районному відділу культури і туризму голова райдержадміністрації запропонував провести у населених пунктах району конкурс «Кращі таланти Звягельського краю». У Будинках культури, яких у селах району налічується 77, на місцевому рівні провести концерти-прослуховування, де компетентним журі будуть визначені кращі співочі та танцювальні таланти району. Після чого у міському Палаці культури ім.. Лесі Українки буде організований гала-концерт, на якому виступлять кращі аматори нашого краю.

На початку року дуже хочеться сподіватись на те, що ми не перейдемо в наступний рік з тягарем старих проблем. Але поживемо, побачимо. Зі свого боку районна влада і надалі регулярно інформуватиме читачів про нові факти і події в ході нашої роботи.
Підсумки підведено. Рік минув, хай живе новий рік!

Інна Денисенко
завідувачка сектора з питань внутрішньої політики
та зв’язків з громадськістю райдержадміністрації