Друк

Велике будівництво на Житомирщині: у Високівській ОТГ завершено ремонт школи та побудовано амбулаторію.

.

На Житомирщині триває реалізація Національної програми «Велике будівництво», ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським. Так, у рамках програми вже виконано кілька проєктів у Високівській ОТГ.

 

До початку нового навчального року завершено капітальний ремонт внутрішніх приміщень із створенням нового освітнього простору за стандартами Нової української школи (НУШ) у Високівської гімназії Високівської сільської ради.

Відповідно до проєкту реалізовано комплекс заходів, спрямованих на покращення матеріально-технічної бази навчального закладу за стандартами нового освітнього простору. Також проведено капітальний ремонт внутрішніх приміщень, заміну мереж внутрішнього освітлення, системи опалення, теплотраси, реконструкцію вхідної групи.

Фінансувався проєкт за кошти Державного фонду регіонального розвитку та Високівської сільської ради.

Школа перетворилася на новий, сучасний, модернізований загальноосвітній навчальний заклад, який дає можливість для гармонійного розвитку дітей, підвищенню їхнього інтересу до навчання. У закладі наявний унікальний як для сільської школи кабінет психологічного розвантаження. Крім того, після капремонту в гімназії з’явилися внутрішні туалети.

У Високівській гімназії навчається 165 учнів з п’яти населених пунктів. Дітей до навчального закладу підвозять трьома автобусами.

Також у с. Високе побудовано амбулаторію на 1-2 лікаря з житлом.

Згідно з проєктом – це одноповерхова будівля загальною площею 320,0 м кв. Житлова зона (житлові кімнати, кухня їдальня, гардеробна, санвузли, душові). Зона для надання первинної медичної допомоги (кабінети лікарів, процедурна, кабінет щеплень, аптечний пункт, реєстратура).

 

Джерело фінансування – субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам, спрямованих на розвиток системи охорони здоров’я у сільській місцевості.

Для медперсоналу амбулаторії придбали службовий автомобіль підвищеної прохідності вартістю майже півмільйона гривень. 

Загалом за Програмою «Велике будівництво» у Житомирській області передбачено виконання 107 об’єктів: ремонт/реконструкція 7 приймальних відділень лікарень, будівництво 24 амбулаторій, 11 шкіл, 6 садочків, 6 стадіонів/об’єктів спорту, а також капітальний ремонт 53 об’єктів дорожнього господарства.

Нагадаємо, що в рамках робочої поїздки до Житомирської області Президент України побував у Високівській об’єднаній територіальній громаді. Голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко та Високівський сільський голова Микола Бардук, зокрема представили Володимиру Зеленському реалізовані проєкти “Великого будівництва”. 

Під час спілкування з представниками ЗМІ Житомирщини Президент України Володимир Зеленський заявив, що проаналізує успішність виконання програми «Велике будівництво» наприкінці року.

#Програма_Президента

#Велике_будівництво 

Довідково1. Назва проєкту – капітальний ремонт внутрішніх приміщень із створенням нового освітнього простору за стандартами Нової української школи (НУШ) у Високівської гімназії Високівської сільської ради за адресою: вул. Центральна, 15, с. Високе Черняхівського району Житомирської області.

Замовник – Департамент регіонального розвитку Житомирської обласної державної адміністрації.

Генеральний проєктувальник – ТОВ «Астерія+».

Головний підрядник – ТОВ «Зодчество ЛТД».

Рік початку будівництва – 2018.

Загальна кошторисна вартість – 6820,008 тис.грн.

2. Назва проєкту  амбулаторія на 1-2 лікаря з житлом по вул. Центральна, 10 у с. Високе Черняхівського району – будівництво.

Замовник – Департамент регіонального розвитку Житомирської обласної державної адміністрації.

Генеральний проєктувальник – ПП «ПРОСПЕКТ-ПРОЕКТ».

Головний підрядник – ТОВ «АРТХАУС».

Рік початку будівництва – 2018.

Загальна кошторисна вартість – 9123,804 тис.грн.