Друк

Соборна, єдина, неподільна Україна

.

Сьогодні у районі відбулися урочисті заходи присвячені 101 - річниці Дня Соборності України.

Це свято відзначається щороку від тоді, як у 1919 році відбулось офіційне об’єднання Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в одну державу. Саме цього дня урочистим актом Злуки вони були об’єднані в одну самостійну соборну державу.

З гарним звичаєм цьогоріч святкування відбувалися на кордоні Житомирської та Рівненської областей. Серед присутніх: представники Корецького, Гощанського, Пулинського районів, голова Новоград-Волинської районної державної адміністрації Сергій Литвинчук, заступник голови районної ради Зінаїда Ляхович, керівники сусідніх адміністрацій, депутати районної ради, працівники Новоград-Волинської райдержадміністрації, представники громадських організацій та жителі району. Розпочалось святкування з гімну України.

Сьогодні, як і в далекому 1990 році, коли вперше відбулася одна з найбільших у Центральній та Східній Європі масових акцій – «живий ланцюг», як символ єдності східних і західних земель України, присутні продемонстрували єдність областей та районів.  Символічно відтворили об’єднання Сходу та Заходу – Житомирської та Рівненської областей. Адже не дивлячись на тимчасові  порушення суверенітету України нашу єдність не зламати нікому.

«Ми, чи не краще всіх народів, знаємо як воно боротись за свою свободу, відвойовувати Незалежність. Я хочу подякувати усім, хто зараз відчайдушно захищає наші кордони. Від щирого серця дякую усім, хто вчинками довів свій патріотизм, свою любов до Батьківщини. Вітаю усіх присутніх з цією знаменною датою. Соборність України - це згуртованість усіх громадян, тож давайте разом єдиною не подільною країною будувати подальше майбутнє зі святом! Нехай наша вистраждана Незалежність та Соборність залишається в наших серцях непохитною вірою на краще майбутнє!» - побажав голова адміністрації Сергій Литвинчук.

Також в перерві між вітаннями керівники Гощанської адміністрації передали «Рушник єднання» далі крокувати Житомирщиною. Наступним  буде герб Пулинського краю.