Друк

З робочим візитом до Яруня завітав голова адміністрації Сергій Литвинчук

.

Метою поїздки було декілька питань: звернення громадян з приводу землі; питання видачі свідоцтв від Ярунського комбінату; розвиток громади та об’єднання.

Спочатку Сергій Анатолійович спілкувався з найбільш активними мешканцями громади, яких хвилює питання громадських пасовищ. Люди скаржились, що Держгеокадастр роздає пасовища і, як наслідок, людям не буде де випасати худобу. Разом із земельниками розглянули усі ділянки, та дали рекомендації людям та очільнику сільської ради. Головна проблема - в затягнутому процесі децентралізації, адже об’єднавшись, громада розпоряджатиметься землями запасу на свій розсуд.

Наступним було питання Ярунського комбінату. До голови адміністрації неодноразово звертались діти, які два роки навчались, але так і не отримали свідоцтва про закінчення закладу з підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв. Сергій Анатолійович детально розібрався із ситуацією, поспілкувався з завучем комбінату, що працювала в ту пору, та вирішили проблему.

«Всі діти що навчались в період з 2018-2019 року, записані в списку і є в базі МРЕО. Все, що наразі їм потрібно - це підійти туди, перевірити, чи дійсно вони є в базі, поновити медичну довідку та піти скласти іспити,» - пояснила завуч.

Наразі, для уточнень ви можете звернутись з повідомленням на пошту Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. або на офіційну сторінку адміністрації в Фейсбук.

Продовжилась офіційна поїздка відвідуванням школи. Директорка закладу провела екскурсію школою, похизувалась новенькими класами, інтерактивними дошками та своїми планами на майбутнє. Відвідав також Сергій Анатолійович дитячий садок, що після реконструкції зовсім скоро відкриє свої двері для четвертої групи.

На завершення із сільським головою Сергієм Жуком поговорили про розвиток громади, перспективи об'єднання та обговорили подальші плани на майбутнє.