Друк

«Вірші, як доля на долоні»

.

      У Новоград-Волинській районній бібліотеці імені Лесі Українки оформлено книжкову виставку «Вірші, як доля на долоні» (до 85-річчя від дня народження Василя Симоненка, видатного українського поета).

     Василь Андрійович Симоненко народився у с. Біївці Лубенського району на Полтавщині 8 січня 1935 року.

          Василь Симоненко… Сонячне, палахкотливе ім’я цього поета, доки й світу, пломенітиме до нових і нових поколінь пульсуючим, тривожно-радісним, бунтівливим сяйвом непотьмареної правди, непоганьбленої духовності.

          Він назавжди вписаний до історії рідної літератури, та воднораз він завжди є і буде її злободенною сучасністю, її сподіваною прийдешністю. Один з найталановитіших виразників дум і прагнень рідного народу, своєї доби, він і словом, і життям своїм ствердив, употужнив загальнолюдські духовні здобутки й ідеали, збагатив і скарбницю світової гуманістичної культури.

          На виставці, присвяченій Василю Андрійовичу Симоненку, представлені книги такі, як: «Твори в 2-х томах», «Ти знаєш, що ти — людина», «Народ мій завжди буде», «У твоєму імені живу», «Берег чекань».

          Відвідавши районну бібліотеку, читачі можуть ознайомитись з матеріалами про життя і творчість письменника, опублікованих у книгах та періодичних виданнях, які передплачує наша бібліотека.

 

Матеріал підготувала бібліотекар

 районної бібліотеки імені Лесі Українки

 Марія Бака