Друк

«Запали свічку пам’яті»

.

У четверту суботу листопада ми з великою скорботою згадуємо жертви найбільшої трагедії в історії українського народу – Голодомору 1932-33 рр.

 Голодомор – це геноцид Українського народу, вчинений комуністичним тоталітарним режимом з наміром знищити цілком чи частково українську національну групу.

Пам’ятайте, вшанування, пам’яті жертв Голодомору є справжнім запобіжником повторення подібних трагедій у майбутньому.

Голодомор змусив українців УРСР замовкнути, але не зміг стерти з їхньої пам’яті страшні спомини про 1932–1933 роки. Зі здобуттям Незалежності голоси свідків зазвучали на повну силу. Однак щороку серед нас залишається їх дедалі менше, і ми втрачаємо особливий людський зв’язок з цією історією. Важливо лишається зберігати кожен голос, поновлювати його звучання знову й знову.

23 листопада Новоград-Волинська райдержадміністрація візьме участь мітингу-реквіємі з нагоди Дня пам’яті жертв голодоморів. Закликаємо усіх небайдужих взяти участь у заходах вшанування пам’яті померлих, згадати про всіх замучених голодом та засвітити цього дня свічку пам’яті – знак нашої скорботи і світло нашої надії на краще майбутнє.

Звертаємося до церков та релігійних організацій із проханням провести панахиди й узяти участь у жалобних заходах зі вшанування пам'яті жертв Голодомору-геноциду 1932-1933 років. Нехай у ці скорботні дні піднесеться щира молитва до Бога про збереження нашого народу від подібних лихоліть у майбутньому.

З'єднаймося у пам'яті, згуртуймося в дії в ім'я цієї пам'яті!