Друк

УВАГА! ПЕРОРАЛЬНА ВАКЦИНАЦІЯ ДИКИХ М’ЯСОЇДНИХ ТВАРИН

.

Результат пошуку зображень за запитом "фото диких тварин"Новоград–Волинське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області інформує мешканців Новоград-Волинщини про початок проведення осінньої кампанії пероральної вакцинації диких м’ясоїдних  тварин (вовків, лисиць, в т.ч. безпритульних собак).

 

Зазначена кампанія проводитиметься відповідно  до Розпорядження Головного державного ветеринарного інспектора України № 70 від 28 серпня 2019 р. щодо організації заходів з проведення осінньої кампанії пероральної вакцинації диких м’ясоїдних  тварин з метою збереження стабільної епізоотичної ситуації зі сказу на території  Житомирської області протягом вересня-жовтня.

Розповсюдження принад, які містять високоімунну безпечну вакцину буде здійснюватись повітряним методом (літак,гелікоптер) з аеродрому у м.Малин. Загалом кампанія  розпочнеться   у Житомирській області  – орієнтовно з 5 по 20 вересня. Такий спосіб вакцинації безпечний і для людини, і для навколишнього середовища. Спеціально вибраний саме такий варіант: використовуються невеличкі їстівні брикети-приманки з приємним запахом, аби на них фокусувалися лише тварини, а всередині – активна вакцина. Розкидатиметься вакцина над територією, де проживають дикі тварини, – не над містом, не над жодними іншими населеними пунктами. Лише над лісами і полями. Тому грибникам і ягідникам не варто лякатися, якщо помітять у лісі такий брикетик.
Вакцина являє собою поживну принаду в яку поміщений полімерний блістер з антигеном. Вакцинації підлягають собаки, вовки, лисиці, єнотоподібні собаки, єноти, домашні та дикі кішки. Протипоказання відсутні.
Звертаємось до мешканців району з проханням та порозумінням віднестись до заходів з вакцинації диких м'ясоїдних тварин, при виявленні принад не руйнувати їх, не брати в руки, а залишати привабливими для тварини.

Заздалегідь дякуємо за порозуміння!

Новоград–Волинське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області.

Тел. (04141) 3-50-67, 3-50-40