Друк

РОЗПОРЯДЖЕННЯ голови районної державної адміністрації від 30.05.2019 №113

.

Про стан поводження з відходами на території району. 

З метою забезпечення дотримання законодавства України у сфері поводження з відходами на території району, покращення екологічної ситуації в районі, розглянувши рішення колегії районної державної адміністрації від 28.05.2019 № 8:

1. Рекомендувати сільським, селищному головам:

1) Взяти під особистий контроль роботу з питань поводження з відходами на підвідомчій території та забезпечити:
- контроль за додержанням юридичними та фізичними особами вимог законодавства України у сфері поводження з виробничими та побутовими відходами;
- розгляд справ про адміністративні правопорушення у сфері поводження з відходами або передачу їх матеріалів на розгляд інших державних органів.
2) До 01.09.2019 розробити місцевий план управління відходами до 2030 року на своїй території.
3) Надати інформацію та відомості (до 10.09.2019) які необхідні для розроблення Регіонального плану управління відходами до 2030 року на території Житомирської області згідно вимог Методичних рекомендацій з розроблення регіональних планів управління відходами затверджених наказом Мінприроди від 12.04.2019 за № 142.
4) Продовжити роботу по відведенню земельних ділянок під сміттєзвалища побутових відходів та паспортизації наявних сміттєзвалищ встановленим законодавством України порядком.
5) Постійно проводити роботу з ліквідації несанкціонованих і неконтрольованих звалищ відходів та вжити заходів щодо недопущення виникнення пожеж у пожежонебезпечний період на території звалищ твердих побутових відходів.
6) Розглянути можливість та вирішити питання по створенню спеціалізованих підприємств усіх форм власності (у тому числі залучення приватних підприємців) для збирання, оброблення, утилізації та видалення твердих побутових відходів на території населених пунктів.
7) Організувати збирання і видалення побутових відходів, у тому числі відходів дрібних виробників. Затвердити норми надання послуг з вивезення побутових відходів, а також вжити заходів по організації роздільного збирання корисних компонентів цих відходів.
8) Проводити роз'яснення законодавства про відходи серед населення, сприяти створенню необхідних умов для стимулювання залучення населення до збирання і заготівлі окремих видів відходів як вторинної сировини.
9) Про проведену роботу інформувати відділ містобудування, архітектури та будівництва райдержадміністрації до 15 жовтня 2019 року, для подальшого узагальнення та інформування райдержадміністрації до 01 листопада 2019 року.

2. Рекомендувати філії «Новоград-Волинська ДЕД» ДП „Житомироблавтодор" постійно проводити роботу щодо недопущення засмічення та утримання в належному санітарному та екологічному стані автомобільних доріг та їх смуг відведення.

3. Рекомендувати управлінню Держпродспоживслужби в Новоград-Волинському районі (О.Коваль) інформувати райдержадміністрацію про всі випадки виявлених порушень у сфері поводження з відходами на території району.

4. Відділу містобудування, архітектури та будівництва райдержадміністрації (Т.Капустюк) надавати методичну допомогу сільським радам у сфері поводження з відходами.

5. Начальнику відділу організаційно-інформаційної роботи (Н.Скаковська) оприлюднити розпорядження в місцевих засобах масової інформації.

6. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника голови районної державної адміністрації А.Подіка .

Перший заступник голови адміністрації Н.Даниленко