Друк

День відкритих дверей

.

З0 травня 2016 року відбувся День відкритих дверей з питань захисту конкуренції в Новоград – Волинському районі.

У зазначеному заході участь взяли: голова Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України Безсмертний О.В., заступник голови адміністрації Андрій Подік, заступник голови районної ради Анна Громико, сільські голови, керівники підприємств, підприємці, правоохоронні органи, представники громадських організацій та засоби масової інформації.
Під час заходу Олександр Васильович Безсмертний підкреслив, що в 2016 року відділення спрямувало зусилля, в першу чергу, на адвокатуванні конкуренції – проведенні заходів з підтримки конкуренції, не пов'язаних з державним примусом.
Одним із найбільш вагомих напрямів адвокатування конкуренції є оцінка впливу на конкуренцію регуляторних актів. З цією метою опрацьовано 65 проектів рішень та розпоряджень органів влади та органів місцевого самоврядування, до 39 з них надано зауваження або у погодженні відмовлено, оскільки їх прийняття могло б негативно позначитися на розвитку конкуренції.
В ході наради Олександр Васильович Безсмертний звернув увагу на найбільш резонансні справи Житомирського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України за останні три роки (2013 - 2015) та поінформував щодо підсумків діяльності відділення за 4 місяці 2016 року.
У подальшій роботі відділення спрямує зусилля на питаннях захисту та розвитку конкуренції, перш за все, на соціально важливих ринках, зокрема у сфері житлово-комунальних послуг, крім того, буде здійснюватись державний контроль за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції на інших ринках відповідно до плану роботи на 2016 рік та за дорученнями Антимонопольного комітету України.
На завершення свого виступу голова відділення ознайомив присутніх про введення Антимонопольним комітетом України в дію Рекомендаційних роз'яснень від 16.02.2016 № 6-рр, які мають назву «Щодо застосування положень частин другої, п'ятої та шостої статті 52 Закону України «Про захист економічної конкуренції», частин першої та другої статті 21 Закону України «Про захист від недобросовісної конкуренції».
Заступник голови райдержадміністрації Андрій Подік подякував гостю за цікаву та змістовну інформацію.

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
http://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/6536-den-vidkritikh-dverej#sigProGalleria1168501a9c
joomlamodniyportal.ru