Друк

1 червня - Міжнародний день захисту дітей

.

З 1998 року в Україні відзначається Міжнародний день захисту дітей, згідно з Указом Президента №568 / 98 від 30 травня 1998 року. За останні два роки ситуація із захистом дітей в Україні погіршилася.

Головними причинами цього стали анексія Криму і збройний конфлікт на Сході України. В таких умовах діти, що проживають в цих регіонах, піддаються постійній небезпеці.

Діти по-різному розуміють захист своїх прав. Для когось це можливість висловлювати власну точку зору в різних масштабах, аж до світового рівня, для когось основною проблемою є безвідповідальність батьків. Більшість дітей в своєму житті не зустрічаються з порушенням власних прав, і їх досвід обмежується інформацією із ЗМІ, на підставі яких вони і судять про навколишній світ. Ймовірно, дорослим слід більше замислюватися над тим, як навчити дітей розуміти, що потрібно не тільки дотримуватись особистих прав, але й пам'ятати про обов'язки. Тільки засвоївши таку взаємозалежність, дитина зможе вирости справжньою людиною. Цей день - не тільки свято для дітей, але і нагадування суспільству про необхідність дотримуватися прав дитини, як головної умови для формування гармонійної особи.

Майбутнє дітей залежить від нас. Наше майбутнє залежить від них.

В.П. Холевчук,
заступник головного лікаря по охороні
материнства та дитинства.