Друк

Сильний вітер не завадив роботі

.

22 квітня заступник голови райдержадміністрації Андрій Подік та начальник управління агропромислового розвитку Василь Ткачук ознайомилися з клопітким процесом саджання картоплі.

Для фермерського господарства «Аделаїда» цей процес уже звичний та традиційний. В цьому році з 4100 га господарства доля картоплі становить 470 га, все інше - посіви пшениці, ріпаку, гірчиці, кукурудзи, гречки та ін. За умови сильного вітру дуже складно працювати в полі, але процес іде за планом, адже результат дуже важливий.
З усього урожаю картоплі, що планують зібрати 30%- насіннєва картопля, 30%- товарна та 40% - чіпсова. Основним ринком збуту для ранньої картоплі є Білорусь. Близько 1500-2000 тон урожаю експортується до країни-сусіда.

«За останні роки, на наш превеликий жаль, ринок збуту картоплі значно скоротився, складна ситуація в країні зіграла свою роль, але ми не опускаємо руки і далі робимо свою роботу шукаючи всі можливі ринки. На території нашого господарства є 2 сховища в яких ми зберігаємо урожай. Одне з них на 1000 т, друге-майже на 7000 т. Основні сорти картоплі для посадки, такі як «Гала» та «Рів'єра», завозяться з Голландії та Германії. В цьому році також завезли: 3 сорти «Норіко»- Германія та «Агріко»- рання, 2 сорти» - про ці та інші умови саджання, зберігання та експорту картоплі розповів нам керівник ФГ «Аделаїда» Сергій Рибалко.

Обговорили також питання орендної плати, можливість збільшення відсотку сплати. Сергій Вікторович розповів гостям, як з часом ускладняється сам процес саджання картоплі, адже з роками урожай все меншає, а перспектив мало, адже бажаний рівень урожаю не відповідає отриманому. До американського рівня у цьому плані нам ще далеко, що дуже засмучує.
В кінці зустрічі заступник голови адміністрації Андрій Подік побажав керівнику господарства успіхів у його роботі та хороших урожаїв.

Сектор інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

 

 

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
http://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/6405-silnij-viter-ne-zavadiv-roboti#sigProGalleriacfc4b9c7f5
joomlamodniyportal.ru