Друк

«Поет мужнього романтизму»

.

На абонементі районної бібліотеки для дорослих імені Лесі Українки організовано перегляд літератури «Поет мужнього романтизму» Микола Гумільов» (до 130-річчя від дня народження російського поета Миколи Степановича Гумільова (1886-1921)).

Спадкоємство, особистість, доля Миколи Степановича Гумільова – поета рідкісної індивідуальності – визивають зараз жагучий інтерес. Його творчість при житті автора привертала чарівною новизною і сміливістю, гостротою почуттів, збентеженою думкою, особистість – мужністю і силою духу. Але довгі десятиріччя вірші Гумільова не перевидавалися. Його ім'я подеколи згадувалось. Гумільов був необґрунтовано зачислений до учасників контрреволюційного руху і розстріляний в 35 років. Короткий, насильно перерваний на творчому злеті шлях. Але надзвичайно, неповторно яскравий.

На виставці, присвяченій М.С. Гумільову, представлені твори такі, як: «Собрание сочинений в 3-х томах», «Драматические произведения, переводы, статьи», «Избранное», «Стихотворения».

Читачі районної бібліотеки можуть ознайомитись з матеріалами про життя і творчість М.С.Гумільова, опублікованими у книгах та періодичних виданнях таких як: «Зарубіжна література та культура», «Зарубіжна література», «Всесвітня література та культура», «Вітчизна», газета «День», які отримує наша бібліотека.

Матеріал підготувала
бібліотекар абонементу
Марія Бака

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
http://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/6360-poet-muzhnogo-romantizmu#sigProGalleria8ac3e8a523
joomlamodniyportal.ru