Друк

Районний семінар шкільних бібліотекарів

.

17 березня 2016 року на базі РМЦ відбувся районний семінар шкільних бібліотекарів. На семінар прибуло 32 бібліотекарі.

Досвідом з упровадження активних форм роботи з книгою, формування у школярів вміння самостійно орієнтуватися у різних джерелах інформації, виступати, висловлювати свої думки поділилися бібліотекарі

Городницької ЗОШ І-ІІІ ступенів Кутковець Н.О. та Шалько Л.В.
Кутковець Н.О. запропонувала учасникам семінару переглянути електронну презентацію, у якій докладно було висвітлено дане питання.

Шалько Л.В. розповіла про проведення моніторингу рівня розвитку бібліотечно-бібліографічної грамотності школярів. Моніторинг проводився з 1 по 11 класи. Результати моніторингу також були представлені в електронній презентації.

Матеріали свідчать, що бібліотекарі Городницької ЗОШ І-ІІІ ступенів постійно працюють над підвищенням бібліотечно-бібліографічної грамотності школярів. Вони роблять все можливе, що учні дружили з книгою, черпали знання з книги і вміли застосовувати їх на практиці.

З цікавістю присутні переглянули електронну презентацію, яку підготувала бібліотекар Гульської ЗОШ І-ІІІ ступенів Цимбалюк Г.Р. про проведення конкурсу «Найкращий читач школи-2016» та обговорили умови конкурсу «Найкращий читач району-2016».

Бібліотекарі Варварівської ЗОШ І-ІІ ступенів Залізницька О.В. та Поліянівської ЗОШ І-ІІ ступенів Весельська Г.М. підготували електронні презентації з досвіду патріотичного виховання в умовах шкільної бібліотеки.
Схвилювала всіх презентація про Небесню сотню, підготовлена Залізницькою О.В. Зацікавив всіх матеріал «Покоління, поєднані війною», який зібрала Весельська Г.М. В ньому йдеться про учасників Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років та учасників АТО, жителів села Поліянівка (діди та їх онуки).

Проаналізувавши підготовлені матеріали, учасники семінару зробили висновок, що систематична та цілеспрямована діяльність шкільної бібліотеки сприяє формуванню в учнів високої патріотичної свідомості, почуття любові до України, готовності до виконання громадянських і конституційних обов'язків. І якщо кожен українець з дитинства сповідуватиме патріотизм, любов, шану та служіння своїй Батьківщині, лише тоді дістанемо бажані результати, сформуємо людину з високим рівнем національного та громадянського самоуправління, яка гордо скаже: «Я – українець!».

Вже після проведення семінару стало відомо, що за матеріали з досвіду патріотичного виховання в умовах шкільної бібліотеки, які були подані на обласну педагогічну виставку «Сучасна освіта Житомирщини-2016», бібліотекаря Варварівської ЗОШ І-ІІ ступенів Залізницьку Олену Володимирівну нагороджено дипломом І ступеня обласного управління освіти і науки, бібліотекаря Поліянівської ЗОШ І-ІІ ступенів Весельську Галину Миколаївну нагороджено дипломом ІІ ступеня обласного управління освіти і науки. Вітаємо з нагородами!

Новоград-Волинський РМЦ

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
http://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/6273-rajonnij-seminar-shkilnikh-bibliotekariv#sigProGalleriab5b5d58789
joomlamodniyportal.ru