Друк

На гостину до Лесі

.

До митців, що пережили свій час, збагативши своїми творами скарбницю світової культури, належить Леся Українка.

Ім'я поетеси овіяне особливою всенародною любов'ю, а ми, новоград-волинці, пишаємось тим, що ходимо вулицями, де колись вона бігала маленькою, милуємося неповторними поліськими краєвидами, які зачаровували дівчинку, що стала гідною носити таке величне ймення – Українка.

Напередодні 145-ї річниці від дня народження нашої славетної землячки районна бібліотека для дітей запросила вихованців ДНЗ № 9 «Теремок» у літературну вітальню «На гостину до Лесі». З розповіді бібліографа Бондар О.А. діти дізналися про дитячі роки письменниці, про її захоплення народними піснями і легендами, вишивкою, іноземними мовами, музикою і, звичайно ж, книгами.
Діти залюбки слухали казки, продемонстрували свої знання, уважність і кмітливість, відповідаючи на запитання під час обговорення прочитаних творів та розказуючи віршики, які вони знають напам'ять.
Для найменших читачів Леся Українка написала чимало віршів і казок, колискових пісень. Маленькі відвідувачі бібліотеки переглянули викладку літератури «Навчи мене, Лесю, як ти, Україну любити».
Завідуюча бібліотекою Данюк О.Б. подякувала дітям та їх вихователям за участь у заході і подарувала на згадку дитячі книжечки та краєзнавчий нарис Валентини Ксендзук про родину Косачів.

Матеріал підготувала
бібліограф районної бібліотеки для дітей
Бондар О.А.

Посмотрите вложенную галерею изображения онлайн в:
http://nvrdazt.gov.ua/index.php/ua/63-novini/novini-rajonu/6176-na-gostinu-do-lesi#sigProGalleria384514100a
joomlamodniyportal.ru