Друк

Кампанія «Україна Speaking» набирає обертів

.

У рамках національної кампанії «Україна Speaking» спільними зусиллями Британскої Ради та громадської ініціативи GoGlobal була розроблена програма «Вчителі англійської мови - агенти змін», яка стартувала 18 листопада 2015 року та впроваджується спільно з Міністерством освіти і науки України.

Програма спрямована на покращення якості викладання англійської мови в Україні; підготовку тренерів з англійської мови, які будуть надавати методичну допомогу вчителям англійської мови у районних центрах області.

За даними Міністерства освіти і науки України відбір вчителів англійської мови до участі в програмі завершився 3 лютого. За результатами конкурсу відібрано 138 вчителів англійської мови. Загалом на участь у конкурсі було подано 600 заявок.

Перший етап проекту реалізується в обласних центрах Львівської, Волинської, Чернівецької, Черкаської, Вінницької, Дніпропетровської, Херсонської областей та м. Києві. Другий етап проекту передбачає покриття всіх регіонів України.

Перший тренінг для відібраних учителів, метою якого є вдосконалення професійної майстерності вчителів англійської мови, відбудеться 21 лютого і триватиме до 26 лютого 2016 року. Під час тренінгу будуть визначені найкращі кандидати для участі в тренінгу для тренерів, що пройде у серпні 2016 року.

Розпорядженням голови облдержадміністрації від 15.12.2015 № 413 затверджено План заходів, спрямованих на популяризацію та активізацію вивчення англійської мови в області. На виконання сформульованих у розпорядженні завдань затверджено плани заходів, доведених до навчальних закладів та культурно-освітніх установ в обласному центрі та районах області.