Друк

На порядку денному в колегії райдержадміністрації - місячник з охорони дитинства

.

29 січня було проведене перше в 2016 році розширене засідання колегії райдержадміністрації.

На засідання, окрім членів колегії, були запрошені сільські та селищні голови, директори шкіл, представники поліції та охорони здоров'я. Під час засідання, яке проводила заступник голови районної адміністрації Наталія Даниленко, було розглянуте єдине питання: «Про організацію та хід проведення в районі місячника з охорони дитинства».

По даному питанню доповідав начальник служби у справах дітей Володимир Бойко. «Ми тримаємо під контролем виконання регіональної програми соціального розвитку по забезпеченню дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування житлом. Тому дуже приємно було, що у 2015 році було придбано житло дитині сироті Боровик А.В., 20.10.2002 р. н., та особі з числа дітей-сиріт Боровик Т.В., 02.10.1996 р. н. Також проводяться рейди по обстеженню житлово побутових умов дітей, що опинилися в складних життєвих обставинах, таких у нашому районі 80 дітей із 29 сімей.»

Співдоповідачем по даному питання був заступник головного лікаря з охорони здоров'я матері та дитини міськрайТМО Василь Холевчук. Він наголосив на тому, що досить важливою в даному питанні є співпраця голів сільських та селищних рад, директорів шкіл з службами соціального захисту. Дітям, що опинилися в складних життєвих обставинах та дітям які позбавлені батьківського піклування потрібен посилений нагляд для недопущення випадків безпритульності та бездоглядності дітей, та для забезпечення відвідування учнями навчальних закладів.

Також на важливості цього питання наголосив старший інспектор поліції Новоград-Волинського відділу поліції Головного управління національної поліції в Житомирській області Руслан Швайківський. «Під час проведених нами місячників та рейдів спільно з соціальними службами та службами з охорони здоров'я було виявлено 11 адміністративних правопорушень. Хочеться вкотре звернутися до директорів шкіл – повідомляйте у відповідні служби, якщо діти не відвідують навчання, в цей час вони можуть вчиняти правопорушення. Нагадаю, що діти до 16 років не можуть знаходитись на вулиці, в клубі без супроводу батьків після 22.00 години, за це передбачений штраф у розмірі близько 300 грн. Важливою проблемою також є продаж тютюнових та алкогольних товарів за який з продавця стягується штраф від 510 до 1700 грн. та відправляється заява на позбавлення ліцензії та штраф власнику підприємства в сумі 6800 грн. Велике прохання до голів сільських та селищної ради тримати це питання під контролем.»

Кожен із доповідачів запевнив, що ведуться активні роботи за для забезпечення нормальних житлових умов дітям, надання їм освіти та належного піклування.

По закінченні засідання, членами колегії були прийняті відповідні зважені рішення.

Сектор інформаційної діяльності та
комунікацій з громадськістю
райдержадміністрації

joomlamodniyportal.ru