Друк

Вакцинація від COVID-19: Роботодавець може реєструвати своїх працівників, скориставшись визначеним алгоритмом, — МОЗ. ІНФОГРАФІКА

.

Міністерство охорони здоров’я України інформує, що про щеплення від COVID-19 певних груп осіб можуть піклуватися їх роботодавці, залежно від того, який триває етап вакцинальної кампанії.

 

 

МОЗ рекомендує роботодавцям користуватись наступним алгоритмом запису підлеглих:

 

  1. Регіональні координатори з вакцинації поінформують управлінців кожної сфери, зокрема керівників закладів про початок вакцинації цієї цільової групи та звернуться з проханням щодо формування списків.
  2. Керівники закладів передають ці списки регіональному координатору з вакцинації.
  3. Керівники закладів готують приміщення для вакцинації та домовляються з регіональним координатором про день та час візиту мобільної бригади.
  4. У призначений день і час проводять вакцинацію за списком.
  5. Важливо не забути взяти з собою на вакцинацію копію про підписання декларації або паспорт з ідентифікаційним кодом (для реєстрації в електронній системі охорони здоров’я).

 

МОЗ нагадує, що наразі триває вакцинація медиків, військових на фронті, соціальних працівників, священнослужителів та людей, старших 80 років.

 

Від початку вакцинальної кампанії в Україні щеплено проти COVID-19 378 266 осіб, з яких 13 571 – у Житомирській області.

 

Які групи осіб можуть реєструвати на вакцинацію роботодавці, дивіться в інфографіці нижче.