Друк

Недопущення отруєння і загибелі бджіл при застосуванні пестицидів для захисту рослин

.

18 лютого 2020 року у приміщенні районної державної адміністрації за участі голови районної державної адміністрації Сергія Литвинчука, заступника голови Михайла Остапчука та начальника Новоград-Волинського районного управління головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександра Коваля проведено семінар-нараду щодо недопущення отруєння і загибелі бджіл при застосуванні пестицидів для захисту рослин. У семінарі взяли участь сільські та селищни голови, керівники сільськогосподарських підприємств та пасічники.

Відкрив семінар вступним словом Сергій Литвинчук звернувши увагу учасників на активні питання налагодження дієвого діалогу між пасічниками, агровиробниками, органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування.

Начальник Новоград-Волинського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Коваль розповів про порядок реєстрації та паспортизації пасік, основні аспекти взаємодії аграріїв та пасічників щодо попередження отруєння бджіл та порядок дій у випадку отруєння вищевказаних комах.

Учасники наради вирішили:

  • постійно дотримуватись вимог Законів України "Про бджільництво", "Про захист рослин", діючої "Інструкції щодо попередження та ліквідації хвороб і отруєнь бджіл.
  • постійно проводити роз'яснювальну роботу серед населення, щодо порядку реєстрації та паспортизації пасік, профілактики, попередження отруєння бджіл, своєчасно повідомлення ветеринарних спеціалістів щодо випадків отруєння бджіл.