Друк

Бійці 10-го батальйону територіальної оборони поїхали на Схід

.

10-й батальйон територіальної оборони Житомирщини 14 липня відбув на Схід України. Більшість його бійців – це добровольці, які тренувалися протягом кількох місяців і зараз готові відстоювати територіальну цілісність нашої держави поблизу східного кордону.

 Батальйон повністю укомплектовано всіма необхідними засобами безпеки, а також він пройшов бойове злагодження.

Голова облдержадміністрації Сидір Кізін особисто проконтролював відправку батальйону та оцінив стан їх готовності до участі у врегулюванні ситуації на Сході. 

У відправлені бійців також взяли участь перший заступник голови райдержадміністрації Руслан Кирилюк та голова районної ради Франц Весельський.

Очільник області висловив переконання, що патріотизм і бойовий дух житомирських добровольців допоможе цивільному населенню швидше повернутися до мирного життя та вбереже нашу державу від збройної агресії. 

Командир батальйону територіальної оборони №10 полковник запасу Василь Осипчук розповів про мету та основні завдання батальйону. Це забезпечення функціонування органів державної та місцевої влади; охорона та оборона важливих соціальних об’єктів, посилення ділянки державного кордону; боротьба з диверсійно-розвідувальними силами, іншими озброєними формуваннями агресора та антидержавними незаконно утвореними озброєними формуваннями; підтримання, у разі введення, правового режиму воєнного стану на території області.

«Наразі батальйон вже сформовано, проведено бойові злагодження. Військові готові до виконання завдань за призначенням, а також до забезпечення охорони та безпеки як мирним громадянам, так і будівельникам нашої області, якщо ті працюватимуть над відновленням східних регіонів», - зазначив Василь Осипчук.

Сержант батальйону Микола Тулісов запевнив, що у військових вистачить і сил, і зброї, і спецзасобів для того, аби захистити державні органи влади від проплачених кримінальних елементів. А також запросив тих, хто прагне стояти в обороні Батьківщини та має бойовий досвід, поповнювати ряди 10-го батальйону територіальної оброни Житомирщини.

Сидір Кізін зазначив, що наразі опрацьовується питання створення в області не батальйону, а бригади. За його словами, саме так вже вчинили в Кіровоградській області, що дало можливість збільшити кількість військових та посилити безпеку.

Добровольці з Житомирщини поїхали на Схід

Добровольці з Житомирщини поїхали на Схід

Добровольці з Житомирщини поїхали на Схід

За інформацією прес-служби
облдержадміністрації