Друк

#Stopшахрайство: Інтернет-магазини – це зручно, але не завжди безпечно

.

Інтернет-магазини – це зручно, але не завжди безпечно. Від початку пандемії на коронавірус онлайн-магазини стали справжнім порятунком для споживачів. Та не слід забувати про те, що з будь-яким прогресом, паралельно, розвиваються злочинці.

 

 

Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Житомирській області.

 

Одна із відомих платформ онлайн-оголошень увійшла в довіру мільйонам споживачів. Від дрібничок до купівлі нерухомості – все можна придбати в один клік і, на жаль, в той же клік стати жертвою ошуканців.

 

Відтак житель Тетерівської громади втратив 307 000 гривень. Чоловік хотів у зручний спосіб придбати авто, а в результаті залишився без грошей.

 

«Я вже двічі купував автомобілі на OLX і все було добре, тому я навіть не міг подумати, що можу стати жертвою шахраїв. Посилаючись на попередній досвід, я перевірив документи особи, яка вдавала себе за представника фірми, і, наче, все було в нормі», – розповідає ошуканий чоловік.

 

Шахрайство було добре сплановане, адже чоловікові телефонували з Німеччини й підбирали автомобіль за його побажанням. Відправляли відео та фото, постійно були на зв’язку. Після усіх домовленостей чоловік відправив гроші: за послуги фірми, автомобіль та розмитнення. А далі все класично – продавець зник.

 

У кіберполіції зазначають, що дана схема шахрайства, є однією із найпопулярніших – це продаж неіснуючих товарів.
Нині за цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

 

Поліцейські проводять заходи для встановлення причетної особи.