Друк

До уваги державних службовців та посадових осіб органів місцевого самоврядування

.

Національне агентство з питань запобігання корупції оновило Методичні рекомендації щодо застосування окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» стосовно запобігання та врегулювання конфлікту інтересів, дотримання обмежень щодо запобігання корупції.

 

Методичні рекомендації доповнені низкою правових позицій та новими прикладами, серед яких:

  1. Наявність/відсутність конфлікту інтересів під час реалізації повноважень оплати праці (преміювання, встановлення надбавок);
  2. Конфлікт інтересів у керівника, у якого в підпорядкуванні працюють близькі особи;
  3. Конфлікт інтересів у особи при прийнятті рішень щодо свого керівника.

Також, висловлена позиція Національного агентства щодо участі

посадовців у заходах, пов’язаних з їх службовою діяльністю (конференції, семінари тощо), за рахунок організатора заходу (добові, проїзд, проживання, харчування).

         Крім того, Національне агентство розробило тест, який допомагає встановити наявність або відсутність у особи конфлікту інтересів. Тест може пройти будь-яка особа, яка має сумніви щодо наявності в неї конфлікту інтересів, і отримати відповідь на своє запитання.

         Методичні рекомендації та тест на виявлення конфлікту інтересів розміщені у відкритому доступі на офіційному веб-сайті Національного агентства за посиланнями: https://wiki.nazk.gov.ua/wp-content/uploads/2022/10/Metodychni-rekomendatsiyi-vid-21.10.2022-13.pdf, https://nazk.gov.ua/uk/test-na-vyyavlennya-konfliktu-interesiv

За інформацією відділу з питань правової роботи, запобігання та виявлення корупції Новоград-Волинської РВА