Друк

Поліція Житомирщини нагадує правила безпеки під час виявлення підозрілих предметів

.

На жаль, вірогідність знахідок боєприпасів у лісах та полях, на узбережжях водойм регіону залишається високою, а необережне поводження з такими предметами може призвести до трагічних наслідків. Тож поліцейські нагадують громадянам про необхідність дотримуватися заходів безпеки.

 

 

За інформацією Головного управління Національної поліції в Житомирській області, днями слідчі відділу поліції №2 (м. Коростишів) Житомирського РУП оголосили про підозру у незаконному поводженні з боєприпасами 26-річному жителю Брусилівської громади.

 

Під час досудового розслідування було встановлено, що чоловік зберігав вдома ручну протипіхотну гранату РГО. Наприкінці травня поліцейські виявили небезпечний предмет за місцем проживання чоловіка, коли опрацьовували виклик про вчинення ним домашнього насильства. Як пояснив підозрюваний, боєприпас він знайшов у полі між селами та вирішив забрати такий «трофей» додому. Знахідку заховав у шафі серед речей.

 

Нині триває досудове розслідування. Відповідно до ч. 1 ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) ККУ чоловікові може загрожувати позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

 

Поліцейські вкотре закликають всіх громадян бути відповідальними. Пам’ятайте, що знайдена зброя, боєприпаси, вибухівка та предмети невідомого походження несуть потенційну небезпеку вам та оточуючим.

 

Тож дотримуйтеся самі та постійно нагадуйте дітям правила безпеки під час виявлення підозрілих або потенційно небезпечних предметів:

 

! ні в якому разі не можна торкатися таких знахідок, перевертати їх, переносити, намагатися розібрати тощо. Тим більше не можна приносити такі речі додому;

 

! позначте місце знахідки гілкою, яскравою тканиною, іншим доступним способом та попередьте інших людей про небезпеку;

 

! подбайте про обмеження доступу людей до місця знахідки, особливо дітей;

 

! про виявлення таких предметів або речовин повідомте у спеціальні служби: рятувальникам або поліцейським. Телефон 102 працює цілодобово!