Друк

Щодо заборони відвідування населенням лісів і в’їзду до них транспортних засобів та іншої самохідної техніки у період воєнного стану

.

Оскільки зараз розпочався сезон ягід та грибів, Новоград-Волинська районна військова адміністрація, враховуючи вимоги розпорядження голови ради оборони Житомирської області Віталія Бунечка від 21.03.2022 року №11 “Про введення в дію рішення ради оборони Житомирської області від 21.03.2022 року” нагадує, що починаючи з 21 березня 2022 року, на території Житомирської області триває заборона відвідування лісів населенням і в’їзду до них (крім транзитних шляхів) транспортних засобів та іншої самохідної техніки.
 
Виняток лише для Збройних Сил України, командуванням видів окремих родів військ (сил) ЗСУ, управління оперативних командувань, Державної прикордонної служби України, Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Служби зовнішньої розвідки України, Управління державної охорони України, Міністерства внутрішніх справ України, інших органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, та тих, хто використовується для лісогосподарської мети, у період воєнного стану.
 
На даний час ситуація в Новоград-Волинському районі відносно спокійна, однак таке рішення прийнято лише задля захисту людей, їх життя та здоров'я, оскільки існує імовірність знаходження у лісах вибухонебезпечних речей та предметів. Також заборона ухвалена з метою запобігання реальній загрозі виникнення пожеж у лісах, у зв'язку з настанням теплої та сухої погоди на території району.
 
Крім того, не потрібно забувати про правила поведінки під час виявлення таких предметів та дотримуватися всіх обмежень, що діють під час воєнного стану.
 
У разі знаходження небезпечної знахідки не варто до неї наближатися, рухати чи переносити. У першу чергу потрібно позначити місце її розташування яскравою тканиною, гілкою чи іншим доступним способом та подбати, щоб до потенційно небезпечної території не наближались інші люди, особливо діти. Лише після цього сповістити про таку знахідку поліцейських (на спецлінію 102), рятувальників (на спецлінію 101) або звернутися до місцевих органів влади.
 
Шановні жителі Новоград-Волинського району! Бережіть себе! Бережіть Україну!