Друк

Відбувся Перший молитовний сніданок Новоград-Волинської міської територіальної громади

.

Сьогодні, 17 січня, голова райдержадміністрації В’ячеслав Авраменко взяв участь у Першому молитовному сніданку, який відбувся у місті Новограді-Волинському в міському Палаці культури імені Лесі Українки.
 
Мета заходу – проведення спільної молитви серед людей різної віри, конфесій та діяльності за мир і єдність в Україні. Молитовний сніданок став майданчиком для діалогу між представниками влади області, району, міста Новоград-Волинського, різних релігійних конфесій, громадськості, представників депутатського корпусу, медицини, освіти, бізнесу, правоохоронців та військових.
 
Зокрема, серед запрошених гостей були заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації Віктор Градівський, заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма.
 
Розпочався захід зі спільної молитви «Отче наш», під час якого також прозвучали молитви за Україну, мир, військових та лікарів.
 
Хвилиною мовчання вшанували Героїв, які загинули за Україну, а на завершення учасники молитовного сніданку заспівали колядку «Нова радість стала».
 
Довідково
Проведення молитовних сніданків в Україні є новою традицією. Її мета – об’єднатися, аби представники влади, духовенства, бізнесу та представники різних політичних поглядів, громадських організацій знаходили спільні шляхи для розвитку держави. Церква відіграє ключову роль в тому, щоб консолідувати суспільство.
 
Адже спільна молитва має здатність об’єднувати, очищати серця, сповнювати щирістю та любов’ю.