Друк

У Новоград-Волинському районі проведено близько 250 перевірок із дотримання карантинних обмежень “червоної” зони

.

З початку року поліцейські Новоград-Волинського району виявили та зафіксували 1065 порушень карантинного режиму. Поліцейські склали майже 300 протоколів за ч. 1 ст. 44-3 КУпАП (Порушення правил щодо карантину людей) та 766 адміністративних матеріалів за порушення, що передбачають відповідальність за перебування в громадських будівлях та транспорті під час дії карантину без вдягнутих засобів індивідуального захисту, що закривають ніс та рот. Про це повідомляє Головне управління Національної поліції в Житомирській області.

 

На території міста Новоград-Волинський і району функціонують рейдові групи, до складу яких входять працівники поліції та представники Держпродспоживслужби, які здійснюють перевірки дотримання власниками розважальних, торговельних закладів та інших установ обмежень щодо режиму діяльності. Спільні групи упродовж «червоної зони» здійснили близько 250 перевірок суб’єктів господарювання.

 

Працівники сектору реагування патрульної поліції перевірили близько 200 перевізників.

 

Поліцейські закликають громадян дотримуватися соціальної дистанції, використовувати засоби індивідуального захисту та уникати місць масового скупчення людей, щоб не наражати себе на інших на небезпеку.

 

Нагадаємо, що з 02 листопада працівниками Національної поліції України та Держпродспоживслужби за участі ЗМІ здійснюються спільні рейди щодо дотримання підприємцями Житомирської області карантинних обмежень «червоної» зони епідемічної небезпеки.

 

Під час перевірок особливу увагу правоохоронці приділяють наявності «зелених» COVID-сертифікатів як у надавачів послуг та продавців товарів, так і у покупців та відвідувачів закладів. Крім того, інспектори перевіряють наявність необхідних засобів захисту у приміщеннях, розмежування площі відповідно до діючих вимог, заповненість торгових залів, наявність дезінфікуючих засобів тощо.

 

Упродовж минулого тижня 12-18 листопада спеціалістами територіальних структурних підрозділів Головного Держпродспоживслужби в Житомирській області проведено 818 моніторингових перевірок суб’єктів господарювання щодо дотримання ними карантинних обмежень та протиепідемічних заходів  із запобігання поширенню коронавірусу COVID-19.