Друк

На Житомирщині тривають рейди щодо дотримання підприємцями області карантинних обмежень «червоної» зони епіднебезпеки

.

За інформацією Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, станом на 23 листопада здійснено 11 позапланових перевірок агропродовольчих ринків із 34, які розпочали свою роботу в районах області. Порушень не виявлено.

 

На виконання протокольного рішення засідання Державної комісії з питань ТЕБ і НС від 13.06.2020р. №10 фахівцями територіальних підрозділів ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області проведено 20 позапланових  заходів державного нагляду (контролю), під час яких порушення виявлені на 5 об’єктах (закладах торгівлі продовольчими товарами – 4, перукарнях – 1). За результатами перевірок направлено 1 лист з пропозиціями і попередженнями керівникам суб’єктів господарювання щодо усунення виявлених порушень, видано 3 приписи, складено 2 протоколи про адмінправопорушення за ст.42 КУпАП та 1 – про порушення санітарних норм по ст.46 ЗУ «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення».

 

Крім того, в складі комісій спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області здійснено 49 перевірок суб’єктів господарювання по дотриманню ними обмежувальних заходів. Під час перевірок порушення виявлені на 13 об’єктах (закладах торгівлі продовольчими товарами – 7, непродовольчими товарами – 4, громадського харчування – 1, загальної середньої освіти – 1).

 

За результатами перевірок направлено 6 листів з пропозиціями і попередженнями керівникам суб’єктів господарювання щодо усунення виявлених порушень, в 2 листах проінформовані органи місцевого самоврядування, видано 3 приписи, складено 4 протоколи про адмінправопорушення за ст.42 КУпАП, 1 – за ч.2 ст.44³ КУпАП.

 

Направлено 1 доповідний лист на адресу керівника Лугинського штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої розповсюдженням COVID-19.

 

Також проведена певна організаційна та санітарно-освітня робота, а також до висвітлення процесу та результатів перевірок були залучені ЗМІ.

 

Нагадаємо, що працівниками Національної поліції України та Держпродспоживслужби за участі ЗМІ здійснюються спільні рейди щодо дотримання підприємцями Житомирської області карантинних обмежень «червоної» зони епідемічної небезпеки.

 

Під час перевірок особливу увагу правоохоронці приділяють наявності «зелених» COVID-сертифікатів як у надавачів послуг та продавців товарів, так і у покупців та відвідувачів закладів. Крім того, інспектори перевіряють наявність необхідних засобів захисту у приміщеннях, розмежування площі відповідно до діючих вимог, заповненість торгових залів, наявність дезінфікуючих засобів тощо.

 

Спільні рейди працівників Національної поліції України та Держпродспоживслужби стартували 02 листопада у Житомирі.