Друк

Віталій Бунечко: 87% пацієнтів із важким перебігом хвороби на COVID-19 – невакциновані. ВІДЕО

.

Сьогодні, 23 листопада, голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко провів щоденний онлайн-брифінг щодо епідемічної ситуації в області та проведення вакцинації від COVID-19.

 

Так, голова ОДА повідомив, що сьогодні у стаціонарах лікуються 1489 хворих із підтвердженим діагнозом коронавірус, з яких кисневу підтримку отримують 1091 людина та до апаратів ШВЛ підключено 58 хворих.

 

Найбільша завантаженість ліжок хворими на COVID-19 та піцієнтами з підозрою на коронавірус спостерігається у 4-х медичних закладах Житомирської області: в Баранівській ЦРЛ – 79%, Андрушівській лікарні – 70%, Попільнянській лікарні – 67% та лікарні №1 міста Житомира – 66%.

 

Віталій Бунечко наголосив, що вакцинація є ефективним захистом проти коронавірусної хвороби.

«87% пацієнтів із важким перебігом хвороби – невакциновані. Вакцини проти COVID-19 критично важливі для стримування пандемії у поєднанні з застережними заходами», — додав голова Житомирської ОДА.

Він також повідомив, що станом на сьогодні у Житомирській області проведено понад 709 тисяч щеплень проти коронавірусу, за минулий тиждень вакциновано понад 53 тисячі осіб, за минулу добу 22 листопада – 8 397 жителів області.

 

Нагадаємо, що за минулу добу, 22 листопада, у Житомирській області зареєстровано 107 нових лабораторно підтверджених та 21 летальний випадок захворювання на коронавірусну інфекцію.

 

Дивіться детальніше у ВІДЕО нижче.