Друк

На Житомирщині тривають перевірки дотримання карантинних норм «червоного» рівня епіднебезпеки

.

Станом на 18 листопада здійснено 15 позапланових перевірок агропродовольчих ринків із 34, які розпочали свою роботу в районах області. Порушення виявлено на 1 ринку у смт Пулини – поодинокі випадки порушення маскового режиму відвідувачами. За результатами перевірок направлено 1 лист з пропозиціями і попередженнями адміністрації ринку щодо усунення виявлених порушень.

 

 

На виконання протокольного рішення засідання Державної комісії з питань ТЕБ і НС від 13.06.2020 р. №10 фахівцями територіальних підрозділів ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області проведено 21 позаплановий  захід державного нагляду (контролю), під час яких порушення виявлені на 9 об’єктах (закладах торгівлі продовольчими товарами – 2, дошкільної освіти – 1, загальної середньої освіти – 5, інших об’єктах – 1). За результатами перевірок направлено 1 лист з пропозиціями і попередженнями керівникам суб’єктів господарювання щодо усунення виявлених порушень, видано 2 приписи та складено 8 протоколів про адмінправопорушення за ст.42 КУпАП.

 

Крім того, в складі комісій спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області здійснено 71 перевірку суб’єктів господарювання по дотриманню ними обмежувальних заходів. Під час перевірок порушення виявлені на 16 об’єктах (закладах торгівлі продовольчими товарами – 13, непродовольчими товарами – 2, громадського харчування – 1). За результатами перевірок направлено 7 листів з пропозиціями і попередженнями керівникам суб’єктів господарювання щодо усунення виявлених порушень, в 1 листі проінформовані органи місцевого самоврядування, видано 1 припис та складено 8 протоколів про адмінправопорушення за ст.42 КУпАП.

 

За результатами перевірок направлено 1 доповідний лист на адресу керівника районного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, спричиненої розповсюдженням COVID-19, у Коростенському районі.

 

Також проведена відповідна організаційна, санітарно-освітня та інформаційна робота. Зокрема до висвітлення процесу та результатів перевірок були залучені ЗМІ.

 

Нагадаємо, що працівниками Національної поліції України та Держпродспоживслужби за участі ЗМІ здійснюються спільні рейди щодо дотримання підприємцями Житомирської області карантинних обмежень «червоної» зони епідемічної небезпеки.

 

 Під час перевірок особливу увагу правоохоронці приділяють наявності «зелених» COVID-сертифікатів як у надавачів послуг та продавців товарів, так і у покупців та відвідувачів закладів. Крім того, інспектори перевіряють наявність необхідних засобів захисту у приміщеннях, розмежування площі відповідно до діючих вимог, заповненість торгових залів, наявність дезінфікуючих засобів тощо.

 

Спільні рейди працівників Національної поліції України та Держпродспоживслужби стартували 02 листопада у Житомирі.