Друк

Юрій Денисовець провів нараду з керівниками закладів освіти щодо вакцинації та готовності до опалювального сезону

.

21 жовтня, під головуванням заступника голови Житомирської облдержадміністрації Юрія Денисовця відбулася робоча нарада з керівниками місцевих органів управління освітою та керівниками підвідомчих закладів освіти з питань проведення вакцинації проти COVID-19 педагогічних працівників та стану готовності закладів до опалювального сезону.

 

 

Участь у нараді взяли т.в.о. директора Департаменту освіти і науки ОДА Наталія Осипович, керівники місцевих органів управління освітою та підвідомчих закладів освіти.

 

Через стрімке погіршення епідеміологічної ситуації в Житомирській області Юрій Денисовець наголосив учасникам наради щодо необхідності активізувати роботу з проведення вакцинації проти коронавірусу.

 

Про проходження вакцинації проти COVID-19 доповіла т.в.о. директора Департаменту освіти і науки ОДА Наталія  Осипович.

 

Так, із 1271 закладу освіти, що функціонують у Житомирській області, у 93 із них провакциновано менше 80% від загальної кількості персоналу.

 

З 651 закладу дошкільної освіти не провакциновано у достатній кількості 75 закладів (11,5%).

 

З 570 закладів загальної середньої освіти не провакциновано 17 шкіл (2,9 %): 1 – на канікулах, 14 мають довідки, 2 заклади працюють дистанційно.

 

З 20 закладів професійної (професійно-технічної) освіти всі вакциновані вище 80% та працюють у звичайному режимі.

 

З 20 закладів фахової передвищої – 1 заклад не вакцинований на достатньому рівні.

 

З 10 закладів вищої освіти – всі вакциновані вище 80%.

 

Також заступник голови ОДА заслухав керівників освітніх закладів щодо готовності до опалювального сезону 2021/2022 та надав відповідні доручення щодо його вирішення у найкоротші терміни.

 

Наразі з 1221 закладу освіти Житомирської області (651 заклад дошкільної освіти та 570 закладів загальної середньої освіти) 61 заклад не розпочав опалювальний сезон, а саме у:

 

  • Бердичівському районі – 14;
  • Житомирському районі – 37;
  • Коростенському районі – 5;
  • Новоград-Волинському районі – 5.

 

Нагадаємо, що сьогодні Наталія Остапченко провела онлайн-брифінг щодо епідемічної ситуації на Житомирщині.

 

Також Наталія Остапченко взяла участь у засіданні Міжвідомчої робочої групи з підготовки об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу до осінньо-зимового періоду 2021/22 років.