Друк

ЦИФРОГРАМ ДЛЯ ДЕРЖСЛУЖБОВЦІВ: НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕСТ НА ЦИФРОВУ ГРАМОТНІСТЬ

.

27 травня Міністерство цифрової трансформації України запустило Цифрограм для держслужбовців.

 

Цифрограм – це національний тест, який дає можливість перевірити цифрову грамотність будь-якому громадянину. 

Це безкоштовний тест, розроблений на основі європейської концептуально-еталонної Рамки цифрових компетентностей для громадян ЄС (DigComp 2.1). Цей варіант тестування містить 90 запитань та оцінює 30 цифрових компетентностей, необхідних для роботи сучасного держслужбовця.

Які ж саме знання та навички можна перевірити:

  • основи комп’ютерної грамотності;
  • інформаційну та медіаграмотність;
  • створення цифрового контенту;
  • комунікація і взаємодія в цифровому суспільстві;
  • безпека в цифровому середовищі;
  • вирішення технічних проблем.

"Сфери створення контенту та роботи з даними, інформаційної і медіаграмотності, комунікації та взаємодії – це в цілому найнеобхідніші складові для роботи будь-якого службовця. Ще більш значимими є основи безпеки в цифровому середовищі та навички вирішення технічних проблем, особливо – для держслужбовців Мін'юсту, які щодня працюють з чималою кількістю держреєстрів. Тому саме Цифрограм для держслужбовців стане незамінним інструментом у їхній щоденній роботі", – зазначає заступник Міністра юстиції України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Сергій Орлов.

Цифрограм для держслужбовців доступний за посиланням: 

https://osvita.diia.gov.ua/digigram

Після складання тесту ви отримаєте електронний сертифікат і будете знати напевно, які цифрові навички потребують вдосконалення. До того ж, цей сертифікат можна додати до свого резюме.